Thursday, December 27, 2012

Cahaya dari Mu :)

Assalamualaikum, 

Hi. oh yeah meet me again. Today is thursday. Nothing to do todayyy. Woke up late, errrrrrr HAHA. Todayy make some blogwalking. Oh yeah, a lot of fun storyyy, a lot of contest, a lot of  tagged. It was awesomee.  Today post is about Islam. A lil bit big issues right? HAHA. No lahhhh I'm not to havva debat dgn others mcm dekat facebook yang i terjumpa page about murtad and so on bla bla. What can i just say. 


"Ya Allah, peliharalah dan tingkatkkanlah iman aku dari hari ke hari. Sesungguhnya aku takut kepada kematian. 
Aku hanya hambamu yang lemah dan sering melakukan kesilapan. 
Ampunilah dosa ku , dosa ibu bapaku dan dosa semua umat Islam. 
Kembalikanlah mereka ke jalan yang benar. Berikanlah aku petunjukmu. 
Sesungguhnya enkaulah yang Maha Agung. Amin"

Hmm, what ever its dear followers and friends, Ingatlah pada Allah okayyy. PEACE Try to change insyaAllah. Tolong doakan saya. Cause i really need it. Yaa, after dah tak sekolah dekat samura, dah takde islamic program. I miss all that walupun kat samura macam memberotak tapi ia tinggalkan banyak kesan dalam diri. Help me.



Okaylahhhhh see you guys in my next post. Assalamualaikum. Love Aisyah  <3

Tuesday, December 25, 2012

Hi world :)

Assalamualaikum,


Hi, everyone. oh gosh, i think my blog should just be close. HAHA. wait now i'm counting dah berapa month i tak update my blog. Teheee. Sorry readers. I'm a lil bit busy. Doing what? busying doin' nothin' kot. HAHA. As you guys scroll down my blog. my last post was the Hari Raya. Oh great. Hee. I was busy with my trial and spm after that so yaa you know, i dont havva a minute to update my online diaries. Haishhhhhhh. Spm had finish. on 27 November. Now, almost a month i'm no longer school student. PEACE. I'm free. 

Guys, i've a lot of story to share. But its not enough for an hour to finish type here, so i'll storyy to you oll in my next post. Hey take havva look my blog. Its nice ? HAHA. I just change the background and music also. Just to make it freshh maybe. Haa, its look comel jek. I search the background from google. :) 

When you gonna update your blog? A few of my bosan friends keep asking me when. So, i decided to update lahhh. Actually, malas tahap maximum nih. But its okay, writing blog is awesoome yeah eventho blog have turn my mood down once. HAHA. Its okayyy, from now on i'll update everyday yeahhhh InsyaAllah. (Y)

Since i dah habis spm nih, apakah yang i buat? Dear blog, i jadi bos dekat rumah. Duduk atas kerusi goyang kaki. Driving licene? My father busying working. Nak daftarkan i pun tak sempat. heh. Work ? Sorryy i dont like it, bukan apa yaa you know me *gedik. PLKN? Alhamdulillah tak dapat. Hee. So, lepaking di rumah. Yaaa adalah juga twetup and meet friends. BOSAN lahhhh life sekarang nih. Schoolsick pulak tuh. I miss all the moment as a students and also my lovely friends. Haishhhhh.

Okaylahhh blog, I'll update more next. I've to lipat kain. PEACE. Suri rumah berjaya. HAHA okay bye




crazyyyy with my sister. HAHA

XOXO Aisyahh. Okay gedik konon
 Lisa Surihani. HAHA Bye.

Friday, August 24, 2012

Salam Aidilfitri :)


Assalamualaikum,

Dikesematan ini saya ingin mengucapkan
 Selamat Hari Raya Aidilfitri
walaupun,yaa saya tahu sudah terlalu lambt. Esok genap dah raya seminggu. Hee Maaf kalau ada tersalah kata, terkasar atau tergurau lebih :) Maaf sebab taksempat nak update blog langsung :) 

Raya tahun ini? Hmm, apa  kata kita cerita ramdhan dulu. Hee Tahun ni secand year aku puasa kat sekolah asrama. Heyy, this year I tak balik pun puasa stay sampai cuti raya. Ramadhan tahun ni rasa sangat bermakna. It change me a lot. Alhamdulillah, semoga ibadah puasa diterima . It wass cool gila ramadhan tahun ni. Buka puasa kat dorm , makan makannan fly, sahur class sama2 last day puasa and many more. Oh yaa, bukak puasa kat hotel, syokkkk gila:) Tklupa juga trial di bulan ramadhan. InsyaAllah , Allah bagi kejayaaan,I've try my best. Doakan yee. 

Raya, Huuuuuuuhh. Like others years, I enjoy my raya :) Lepas subuh, we went to kubur kakak dan atok. The, balik I siap2 makanan. Ready to solat raya. Baliksolat makan2 dan terus salam2 dan taking photo. But I dont have many photo to share. Ni sikit jek.. Enjoy

 We are not ready yet.


















After that, gerak balik kampung belah ayah. Takde photo pun Hee.Raya raya rumah makcik pakcik then after asar gerak JB rumah pak long side mak. Side mak dah takde orang tua, so pergi rumah pak long. Semua adik beradik mak kumpul kat situ



Malamtuh gerak rumh.Sampai hmm tak tahu la pukul berapa. Raya ke dua, stay rumah. Tunggu orang dtg. Fuhhh, sampi malam tak berhenti.


muke terok gila :p



Raya ke tiga gerak negeri sembiln konvoi ramai ramai. Tak lama pun kat negeri. Jumpa nenek ekejap je. Tak habis punn rindu. Tak sempat pun nak ambil gambar. Atoktiriku juga tak sempat nak borak*penah ke? Haha Makcik pakcik tiriku serta sedara sedara tirikujugak tak sempat nak bermesra lagi.Heh


 So comellll Afiah :)






Raya keempat lima dan seterusnya raya around rumah rakan rakan dan sedara sedara.


So,itu sahaja cerita raya saya :)  Hope sempat nak jumpa syawal akan datang. Btw, lusa dah kembali ke sekolah semula.Oh so sad. Hee. I redha. Btw, salam lebaran. Jemputlah datang rumah. Bye.

Salam sayang
aisyahahmad

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadhan :)

Assalamualaikum,

Walaupun dah dua hari puasa, masih tak terlambat nak wish Selamat berpuasa to all readers 
muslimin dan muslimat :) 



Sesiape yang terlupa, here niat utk puasa. Puasa jangan tak puasa.
1/8/2012 nanti saya akan duduki spm trial sbp. So guys, wish me luck. 

" Ya Allah ya tuhanku, permudahkan kami pelajar tingkatan 5 sekolah berasrama penuh untuk menjawab trial yang akan datang, lapangkan dada kami, tenangkan jiwa kami, terangkan hati kami semoga kami dapat menjawab dengan mudah dan semoga kami mendapat keputusan yang cemerlang iaitu 9A+. "

Amin. 


Okay guys, kita jumpa lagi raya nanti okay:) Semoga ramadhan kali ini memberi makna buat kita semua.
Salam sayang, Aisyah :)

Saturday, June 30, 2012

My Super Sweet Seventeen :)

Hyeeee, hello peeps :)






17 June 2012 jot something yang betul betul bahagia buat diriku :) Heee. I sambut my seventeen birthday kat sekolah. Act a liltle bit sad, but hey. I'm big enough yawy ! I dah boleh ambil lesen . Wohoooo ceria. Pagi tuh rasa macam Hello dunia, saya sudah 17 tahun.

Haha. Oh yaa, sebelum tuh, malam tuh my super big friend and bedmate I and dormmate dah nyanyi Happy birthday. Fuhhhh, terharu. Hee. Then, after class addmath pagi tuh, my family came visit me bawak spegeti. Yummyyyyy ! I enjoy ate with my family dekat bangku berwarna hijau. Haha. And Abah cakap hadiah untuk birthday kali ini ialahhh heee ticket flight ke JOGJAKARTA ! Terima kasih abah. Eventhough ianya program sekolah, but I really had fun there. Shooping and myabe jumpa jodoh :) Haha. Joking. Nanti kalau I ada free time I cerita pasal 'vacation' tuh okay? Then, malam tuh after class, all my classmate sang happy birthaday song kat Dewan Makan, terharu sampai nanges. Thank youu friends.

What make me bagai bulan jatuh ke riba ialah I got wish from someone yang I minat. Haha. Thank you. Thank you and thank you again kepada yang wish I, all the cards and cake :) Terharu *-*

So guys, I should stop here, sebab I dah nak balik sekolah nak jalani kehidupan as SPM candidate. 16 Julai ni I ada pra trial dan trial is coming and SPM tak sampai beberapa bulan lagi. So, jumpa lagi. Doakan saya dapat keputusan yang cemerlang dan di redhai :) IsyaAllah straight A+ ! Bye :)





With love
aisyahahmad

Monday, June 4, 2012

My love, bye :]





Assalamualaikum,

Hye, mula2 jek I dah tayang muka. Wohoooo, cari publisiti seketika. Haha. A few hours lagi saya dah bertolak pulang ke sekolahku yang tercinta. Bak kata Qamar, redakan hati :) Hee. Yaa, I love school. Seriously I love school. Haha. All the form fivers have to go back school earlier cause kitaorang ada program x-pecut. Sepecut yang mungkin Haha. Takpelahhh, I redha.

My lovely little free diary, a few days sebelum nih I macam dah putus harapan. But hey life must go on right? Thank you friend who support me. I really thank to Allah cause I've you ols. Biarlah yang lepas jangan dikenang. Mungkin semua itu ada hikmahnya. cewahh. Puitis pulak :) Takpelahh, mybe inilah takdir. Focus on SPM jeyahhhhh. Tak sampai 6 bulan lagi dah nak SPM kan. Errrrrr, seram doe.

*Sedawa. Alhamdulillah. Hehe, sedap betul Asam pedas kepala ikan merah :) Yummy ! Hingga menjilat jari Hahaha. Santapan terakhir di rumah untuk cuti kali ini. --, (Menangis tak berlagu). Last night, my family had dinner. Last dinner for this holiday :( Hee. So, I really had fun last night. Here some photo


Oh lasagna! Sedappppppp :)




Mum and dad. Photo taking by dijah <3

So, I think I should stop here. Nak packing barang. Tak siap lagi :)  Hee. I'll going back masa first puasa nanti kot. Ok ssumpah akan rindu semua yang berada di rumah, my pink bedroom and everything lahhhh. So, memandangkan I lama lagi nak balik so nak wish happy becoming birthday to all yang sambut birthday June ini, cause nnt I takut tak sempat kepada Syamim 11/6, Sakinah 12/6 Zara bff 8/6 and many more. I love you ols.

Okaylah got to go. See you again friends and followers :) Bye my little miss diary. 

With all my love.
aisyahahmad <3


Thursday, May 31, 2012

Wordless



I  know its hard for you too. But, thats what your parents want. I redha. Kalau kita ada jodoh, tak kemana InsyaAllah.

Sunny Thursday :)

Assalamualaikum....

31 May 2012, it has been 5 days dah holidayyyy. Haha, I hope its not late to wish HAPPY HOLIDAY ! I was very busylahhh since cuti hari tuhhh. *kenyit sebelah mata. Hahaha. Setelah lebih kurang sebulann dah I tak balik rumah, duk terperap jek kat sekolahhhhh. Fuyoooo. Tuhlah bila balik banyakkk benda nak buat. Itu dan ini. Nih pun baru je balik dari 'holiday'. Errrr -_-. HAHA Penat.

Tujuan utamaa update blog?

Saja nak ucap salam sejahtera kepada semua. Bersihkan sarang sarang dan habuk habuk dalam blog nih. Hahaha. Bila dok blogwalking, rasa teruja nak update blog. Haha. Dok usha blog dena bahrin lah fatin liyana lahhh, membuak buak rasa nak update blog. Sebernarya banyak nak cerita tapi bila dah depan laptop nih tangan kaku. Haha.

Bukak facebook ada jek massages tanye homework. SMS pun tnye homework, baguslah budak SAMURA. Haha. Tapi malang, homework saya masih kekal dalam beg tuh. Hee. Wahai diriku, buatlahhh homework :) Hee. Today, I've cencel my date with my friends atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan. Fuhhhhhh. But its okay, lain hari kita rongeng lagi. *ayat nak sedapkan hati.

Ohyaaa, i just finished my mid year examination. Result? redha jek lahhhh bak kata abg Aren. Hahaha. Tapi isyaAllah tawakal jek lah. I've done my bestt. Bila cuti nih ramai kawan ajak pergi easy addmath lah, easyphysics lah. Tapiii, aduyaiiii hati ini keberatan. Tambahan pula, badan pun dah beratt. Haha.


Haaaa, bercakap pasal badan berat, sumpah peratus kenaikan berat badan menjadi jadi. Subahanaalah. Tak bolehlah nak diet kat sekolah tuh. Makan makan dan terus makan. Hee.



Masa form 3, lemak kat tgn tak muncul laagi, perut pun masih slimmm jek :)



Nampak tak yang di perut serta lengan dan jari yang membangkak. Arghhhhhh !


Ayokkkkkk, habislahhh susah orang nak masuk meminang nanti. Hahaha. 



Okaylahhh. I'll update more nanti. Haha, doakan I boleh kurus. * hati berbisik nak pergi London weight management. Haha. Okaylahhhh, byee. See you soon :) *mak dah bebel suruk angkat baju kat ampaian. Byee :)

Friday, April 27, 2012

Oh how much I miss my home.

Assalamualaikum.

27 April 2012, alhamdulillah, akhirnya selamat tiba di rumah. Well, hello Batu Pahat :) For a very very very very very very very very very very *tarik nafas lagi dan sambung very very very very very very longggggg time tak update. And todayyy a world new record, haha alhamdulillah sempat jugak update.

Last I update was on January. And thats mean , It has been 3 month I tak jejak kat blog ni. Woohooooo. Yaaaa, spm year. Hahha. Kalau balik rumah pun tak cukup masa nak update. Cara penulisan pun sudah agak tak menarik berbanding yang dulu kala sewaktu masih tinggal di rumah. Hee.

Heyyyy, so many things terjadiiii. Tak dapat I nak list kan. Takpe, I akan ingat semuaaaa dalam kepala otak I. I arrived around 4 something. And wow, I miss my pink bedroom. It looks verryyyy comel. Ohhhh, haha. For this three days home, schedule are full. Ohh, tired tired and  tired. Hope I can finish my work.

Oh, a week from now, Im going to sit on my first trial or mid year examination. Am I ready ? Ohhh, takut gile doe. Dengan result firs test yang ntah pape. Fuhhhh, I'll try my best. Just follow the flow. Ingatlahh, jadikan first test sebagai pemangkin, mungkin tak berjaya sekarang kita akan berjaya untuk masa akan datang. Ayat nak sedapkan hati.

Movie. Ofcourse I duduk dalam jail tuh tak tahu movie terbaru. Ohhhh, I misss movie, bowlingggg ! Sabar sabar, just for spm. Huaaaa :(

Makanan. Nak buat order list boleh? Okay special for my mum :) Take note. Haha jokiing. First, chicken chop, then nasi  goreng kampung, satay, mee goreng mamak, nasi briani mad shah ( famous in bp ) , mee hoon soup (yang kat limpon, somewhere in bp ) , and semua jenis air yang adaa. Pleaseeee --' Hahaha. Ohh make me hungryyy. Huwaaaaaaa. Nak semuaaaa !

Since I dah lama tak updateee, dah lam tak usha blogers lain kan. Sooo, guys nak blogwalking :) Till then. See you guys in my next entry InsyaAllah. - maybe cuti bulan 6 nanti. Okayyy bye my dearrrr. Enjoy this song, so sheweeeet. Tekan  pause dulu lagu di kiri. Okay byeee :)























/

Saturday, January 28, 2012

Info Hadis.

Rasulullah SAW bersabda 
" Termasuk keberkatan seorang wanita adalah mudah lamarannya, ringan mas kahwinnya dan subur rahimnya.
(Riwayat Ahmad)

Friday, January 27, 2012

Untuk dapat yang sempurna, bukan senang.

Assalamualaikum.

Hai girlfriend and boyfriend sekalian. Harini boleh buat konklusi untuk perasaan : Gundah gelana. SubahanaAllah. I don't knowlah ape dah jadi kat aku.

Hari ini aku buat semua benda mcm tak menjadi, thats why aku buat keputusan nak tulis entry baru kat little diary ni, kononya dengan berangapan bolehlah hilang perasaan ntah pape dalam hati ni bagai kan. Tengaklahh.

The main pointlah try to happykan diri aku sendirilahhh. ( Oh harini bahasakn diri as aku. Nampak ganas sikitkan. Heh. ) So, nak bajet pemenang anugerah pendebat terhebat sekejap nih. HAHA

HEYY ! SEMUA ORANG ADA PENDAPAT SENDIRI !

Nih ayat untuk orang yang tak puas hati selalulahkan.So, semua orang ada hak kan? Kenapa kita tak boleh nak menyatakan hak kita sendiri. Diulang : Kenape kita tak boleh nak menyatakan hak kita sendiri? Selalu orang cakap, oh 'kita kene sesuaikan diri dengan persekitaran, bukan persekitaran sesuaikan diri denagan kita'. Aku tak cakap benda tuh salah, betul. Tapi sampai bila? Sampai bila? 

Okay yang kat atas tuh satu yang aku marah gila bagai. Secand, ini dia. This is my place, so I ada hak kat atas tempat tuh ! Aku cuba taknak marah, taknak ahh buat puak sana puak sini bagai. Tapi dengan perangai kau mcm tuh, sape boleh tahan doe. Foine kau anak manja, hell-o aku pun doe anak last. Manja jugak. Tapi haa, nih yang aku nak ckp. Aku  boleh sesuaikan diri dengan persekitaran. Kenape tak kau? Weyy aku dah try tahan benda nih dari last year tau. Punya lah baik aku sabar jek dgn kau ( masuk lif naik sendiri ), nak tgk kau berubah tak tahun depan. Tapi, haprak doe. Sama jek.

Astagfirullah. Okayyyy, foine foine. Aku kena sabar. Ingat lagi pesan mak aka uztazah aku, sabar jek lahh. Apabila kita tak tunaikan hak org, org takakan tunaikan hak kita.Aku nak tenggok naik nih mcm mana. Hope kau dah berubahhh.

Okayyy, rasa lega sikit. Alhamdulillahhh.


So, see you alls in my next entryyy. Homework comell I dah panggil2. Enjoy this song okay. With love Aisyah.



Saturday, January 21, 2012

It is a fact to say that 2012 years of arduous :)

Assalamualaikum kawan kawan. Memula sekali saya nak bersyukur sangat-sangat kepada Allah S.W.T - Alhamdulillah akhirnya saya dapat sampai dengan selamat ke rumah <3 Rasa rinduu akhirnya terbalas. Akhirnya berjaya juga saya tempuhi melawan hawa nafsu ingin pulang masa first week di sekolah.

It was olmos a month dah I jadi form fivers. What cross my mind in every secand is just to pass my big examination spm this end of year with the perfect score STRAIGHT A+, insyalAllah Amin. But its not easy to get it and its not too hard to get it too right? Pengorbanan adalah subjek yang paling penting untuk mencapainya kan? So, I try to change myself step by step. Menjadi lebih rajin and more focus in class, thats the key untuk berjaya.

3 Januari harituh daftar masuk sekolah. Everything going smooth je. A week kiteorng ada reorentation. Then all the extra class start ahad malam isnin minggu ke dua tuh :) Alhamdulillah, sekali lagi saya cuba nak redha dan alhamdulillah saya dah cuba sesuaikan diri dengan keadaan macam tuh - dari isnin sampai isnin semula kelas padat dan test yang sangat banyak. Dan sangat bersyukur bila dapat balik rumah, bolehlah topup tidur dan rest yang cukup. 

Jumaat harituh, 20 Januari it was the day of parents meet teachers or they called it as PIBG. So my parents came to school and met my teachers. It was okay and I got so many advices from techers and parents. At first, I ingat taknak lah jumpa semua cikgu yang ajar I, but Abah cakap dia nak jumpa semua and wanna talk about me at class. So, I just redha again. Haha. I ambil semua nasihat as pendorang untuk I melangkah satu tapak demi satu tapak ke hadapan untuk berjaya. Kalau nak pergi Egypt kenalah kerja keraskan InsyaAllah :)


Okaylahh till then jumpa lagi dalam entry akan datang. I've to dome my homework. with love, Aisyah.

Sunday, January 1, 2012

Just enjoy what future holds for me :)

Hello people.

Dikesempatan ini, walaupun dah 2 haribulan. I nak wish Happy New Year, welcome 2012 and bye 2011 :)

Dah lama I tak updated my little diary kan? Haha. dah berhabuk, bersarang bagai. Wohoo. I've been very busyy lahh. Homeworkkk should be done by this night, so I've to korbankan masa. Haha. Online pun dah jarang jarang lagilahh pulak nak jot something here right?

But its okayy. Haha. I know you guys must be miss me a lot right? Haha. I'm fine, sihatt lagi. Cuma ni demam dah dua malam. Ishh, macam mana nak balik sekolah. Haha

Talking about school, it was the sangat-menyakitkan-hati-tambah-malas. Hahaha. Today is my last holiday. I've to goin' back to samura. Semua barang belum pack. Barang pun banyak lagi yang belum beli. Baju tak iron
lagi, semuanya tak ready lagii. Tapi insyaAllah hari ni semua selesai. Harap semua berjalan dengan lancarrr :)

And this 4 january, I'll strt school as the form fivers. Wow! Life is juat a dream. It just too fast or too short. This year I'll sit on my superb big examination called espiem. Am I ready? No I'm not! but from now on I've to get ready. I wanna makes my family proud of me. InsyaAllah Amin. Pray for me to get straight A and if I can inyaAllah straight A+. Amin.

I've don't have so plenty of time, so I think will see you in my next entry insyaAllahh.

Oh yaaa I want to wish my girlfriend, Hazira Nadiahh. Happy Birthday ! Get readyyy with telurrr :P Nyahhh jangan terharu sangat :)

Happy birthdayy old girl ! Alamak terselit yang belakang tuh pulakk :)


Okayylahh bye :) kita jumpa lagi dalam entry yang akan datangg. Bye people, I'm going back to samura esokk. Bye agaiiin, okay bye. Ishhh, tak nak publishh. Nak tulis lagi. HAHA. Okayyy, insyAllah hari hariku di sekolah semuanya okay dan dapat siapkan homeworkkk dan dapat bangun pagi dan tidur lena di sana :)

Okay bye, see you guys cuti tahun baru cina, lagi 3 minggu. Okay byeee ! Muaaahhhhhh love Aisyah :)