Wednesday, February 27, 2013

Moms forever :)

  
Happy 55th birthday mak. Mak suka lah kan abah belanja kek :) 


Anakmu yang perasan comel, Aisyah xx.

Tuesday, February 26, 2013

Sesi Perkongsian Maklumat Pengajian Perubatan, Pergigian & Farmasi di MESIR Pengambilan 2013

Assalamualikum and hi everyone.

Again, uolls i update blog harini sebab this Lanjutan-Pengajian-Lepasan-SPM-ke-EGYPT. okay uolss can just click on that link. I just found it. And was like oh my star. I really want to go. But seriusly i've to go tu puncak alam on tht date. Gosh, damn it. Please it was my dream to go egypt. Mak abah pleaseeeee. 





You guys know what.

 Sesi Taklimat Ini Merangkumi 10 Perkara:

1. Biasiswa
2. Pinjaman
3. Kos Sara Hidup
4. Budaya dan Cara Hidup di Luar Negara
5. Peluang Melanjutkan Pengajian Perubatan, Pergigian dan Farmasi Dalam Negara
6. Sesi Bersama Dr. Hannah - Graduan Sulung Kami
7. Dan BANYAK lagi!
8. Buku Rujukan Perubatan (E-Book) PERCUMA menanti Anda!
9. Vaucher Pembelian Buku bernilai RM 200.00
10. Hadiah Istimewa



Oh Ya Allah. So anyone that free masa tuh just try it out babes. Peluang :) Here the details :

Kami Adalah Konsultan Pendidikan Yang Terulung Di Malaysia Akan Memberikan Sesi Penerangan Maklumat Penting (PERCUMA) Sebagai Persediaan Kepada Ibubapa dan Pelajar Yang Mengimpikan Peluang Untuk Menyambung Pelajaran di Luar Negara Dalam Bidang Perubatan, Pergigian dan Farmasi Bagi Pengambilan 2013.

bubapa dan Pelajar Diwajibkan HADIR!

Untuk Pengesahan Kehadiran, Sila Call/SMS: 

En. Mohammad Anwar Bin Shamsudin 
            019 727 2362       /            019 238 1097      .

Untuk Memudahkan Urusan... Pelajar-pelajar diminta untuk membawa:

1. Salinan IC
2. Salinan SPM/Trial


Sesiapa yang ingin maklumat lanjut mengenai peluang ini, sila INBOX admin dengan memberikan butir2 berikut: (kat facebook mereka : link kat atas warna merah )

NAMA:

ALAMAT:

TEL:

EMAIL:

TAHUN MENGAMBIL SPM:


Saturday 2 march 9am until 1pm



Kolej Keris Mas UKM
Bangi, Malaysia


Semua ni i copy dari events kat facebook tuh. So friends anyone yang teringin tuh jangan lepaskan peluang.
 I wish it was on Johor. Till then. Love Aisyah xx.


Sunday, February 24, 2013

A big congratulations !


Selamat menempuh alam perkahwinan brother :)


Saturday, February 23, 2013

Who i'm in the next 20 years?

Assalamualikum.

Well hi everyone. I'm just okay today. watching movies non stop. Ahakkkks. New hobby. So today when i skype with one of my friend, we just chat about future. Y'know since our spm results is coming soon, we both so scared and yeahhh i just don't know where to continue my study. I know all of that depends on our result but since we had to fill upu kan? Arghhh.

My ambition? Goshh, i've a lot. ihikkkks. Gediks puloks. Firsly i wanna be




 Pharmacist. Hehhe. I love buat ubat. But my sis already on her way to become pharmacist. But i dont know lahhh. Oh my starrr, so cool becoming pharmacist. After 5 years work in govermen then i'll open my own pharmacy. Oh my dream. Amin, guys pray for me okay. Hihi. Next i wanna become


Geologist petroleum. Ahaksss, i minat since alumni samura cerita about this job. That was just so great. Mencabar. Hee. Next, i wanna be



 Dentist. Yeahhh, so cool. Since i adore gile with the job. Just relax and calm. Hihi. Then i'll open my own clinic. Oh Aisyah Clinic. Amin. Next


The tesl teacher. hihi. I love english. Just okayy. I'm not interest masuk maktab lahh kihkih. Y'know tesl can go overseas kan? haha. Become pensyarah pun okay jugak. It just so so laa. Hii. My parents dream actually. But tesl is awesome what. Or add math teacher olso great. Amin. Next, i wanna be




Actuary. Auchhh everything is about money and math. The salary? $$ wuhuuu :) But i tengok abang i belajar, fuhhhh. mcm susah jek --" 



Photography. Hee. My hobby and ambition. Combining it togather must be great. Or can it just be my part time job maybe? Amin So i can take picture for anything. Maybe for the asia next top model. Or i'll be the model just like Jesica the winner for the first ever asia next top model. I follow tau. Hahaha



Amin. Next is


I'll open my own shop. Couse i love shoping lagi lagi kat cotton on. Hihi. I can be any stokis for anything. Hehe. InsyaAllah. Bisness oh bisness :)




For both engineer or architect yang dok bina bangunan peliks peliks nih which is i tak minat. Also lawyer. haha. But if takdir Allah i'll be one of it. I redha. Tapi kalau boleh tidak lah. Hee Tapi kalau dapat govermen ke swasta yang tade dalam minat ni, pun boleh. Jadi DO pun boleh. Hee




Jadi suri rumah pun okay jugak. Hee. Maybe suri rumah yang ada part time job ke kan? 



Takpun jadi seorang isteri yang mithali pun dah cukup. InsyaAllah. Amin. So what ever it is everything semua Allah dah tentukan. We can just pray. 

"Ya Allah, aku seorang hamba yang lemah engkaulah yang Maha Agung. Aku bermohon kepadaMu semoga aku mendapat keputusan 9A+, keputusan yang cemerlang dan di redhai pada keputusan spm tidak lama lagi. Kau bagilah kejayaan kepadaku serta rakan seperjuanganku. Aku cuma hambamu yang lemah yang hanya ingin membalas jasa kedua ibu bapa aku. Ya Rahman, berserta itu jadikanlah aku anak yang solehah. Ya Allah perkenankanlah permintaan hamba mu ini. Amin"

Love Aisyah c: 



Tuesday, February 19, 2013

lyrics, me and you.







Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia

Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku


Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia




Wednesday, February 13, 2013

Fall in love :)



Hello Kitty just too cute and thank you :) Love Aisyah.

Tuesday, February 12, 2013

Ketagihan terhadap Instax.

Assalamualaikum. Hi my lovely friends. I'm feeling just fine today. I'm still have not get my lunch yet eventho its 6 pm already. Sobs. I'm not in diet, it just my kurang hasam kucing curi i punya ikan untuk lunch. So, tadak lauk dah. Huaaa. Its okayyyy, spent time wiith movie boleh hilang lapar :)



Looks, i gantung my instax picture. Comel jek kan. Nanti i would like to make instax wall lahh. I was too addict to instax. I was seacrh for any blog who write about instax. Haha. I know about instax from my friend. Lepastuh mengada ngada pujuk abah belikan satu. Hehe. Beli secara terburu buru menyebabkan i a lil bit menyesal. Kalau servey lebih lama sikit about instax nih mesti i can get yang power sikit ahaksss.

Instax have a lot of models. Like 7s, 8, 50s, mini 25, 210 and so on. All of them just too cute. Auchhhh. I love accessories damn much. Sobssss, Bah can I have all of them. Pleassssssee.







Oh my starrrrr, Can i have the bag. Instax i selalu tumpang dalam bag DSLR jek. Haha







 Comelnya. Nak hadiah nih untuk my birthdayy bolehhhh?

Film instax nih pun ada banyak size and corak. Oh i just can't stand it. Like want to buy all of it. I wish i have a lot of moneyyy.






Some people said its just membazir duit jek. But heyyy i punya minat so like i care. I really love taking picture. Photography is my thing okay. So shutup babes. Haha. Since i ada instax, olmost dah 10 boxes of film i beli. So i tak tahu nak simpan mana dah film film tuh. So bahhhh could you buy me the albums for my instax. Gediksss. Dua pun cukup lahhh :)




One more things i love instax, size film 7s nih sesuai untuk my purse :) So i took picture and i can put it on my purse. Iolls juga boleh tukar gambar gambar yang suka like gambar kengkawan yang saya suka ataupun buah hati saya. Heehhhheee.



Haaa, my hand bag lusuh saya nih selalu berat. Mana daknye iolls ke hulu hilir bawak instax i nih serta keperluar yang lain. Hihi. 


I LOVE INSTAX TERUTAMANYA MY 7s :)

maaf curi gambar nih semua dari blog orang. Hihi
Love Aisyah.






Thursday, February 7, 2013

Kembali ke sekolah XD

Assalamualaikum :)


Carilah I ?

Hi blogers. Actually mata dah kabur kabur kusam jek nih. Sepet macam Min Ho entah ape entah nama korea tuh. Tak minat sangat pun. Haha. Tengok jam pun dah tak nampak. Nak tekan tekan huruf nih pun samar samar jek. Hahhaaa. Inilah sintom sintom mengantuk. Tapi still degil nak post jugak. Weheeeewwww. Sebab iolls punya tahap rindu dah sampah phD level. Cewahhh. Cita cita tuh. Ahaks. I just damn miss SAMURA.

Menangis menghaum nak balik samura. Lagi lagi laa nih nghamai yang melawat samura. Nak ikutttttttttt tapi busyyyyyyyyyyy lahhhh. Almaklumlah ramai jugak yang join EIT. Tapi gua ni english tahap tadika jek. Melayu tulen lah katekan. Berangan nak join EIT tapi masa sekolah duk lari tingkat tiga tengok jek dalam dewan alumni buat program. Haktuihhh, pigidaaaa. Haha.

Tadi i was dig out my old album dalam laptop nih jek, naaa waa jumpa gamba lama lama duluwwwww. Tapi sikit jek. Banyak kat computer kat belakng tuh. Tapi computer tuh macam kura kura lahh. Hewhew. So banyak pic niewwww tak tahu masa bilaaa. Just enjoyy watching :)



Ni time form4 kot. Dah last dayy ahhhh cenggitu. From left Shafiqah, Izzati, Ain, Gemok, Rock aka Zul, Nik, Dibah. Classmate forever :)




Bersama Pak Din , penyanyi ghazalll. Budak azzam tuhh. Kewkewkew. pak din cool. Ni pun time form 4




Dua bawah ni pun form 4 jugak.









with kakak kakak. muka ikhlas nih. haha. 




zapin time. gua orang kuat makeup ni. opssss. muka mcky tak bole blahhhh. rinduu doh zapin. boleh kurus tau.



ni masa iolls masuk pertandigan bowling. i sorang jek frm5 time nih. lama tinggalkan class tau. iskhh. i wish to have all the ball i only can own satu jek. :(


bawah bawah nih semua masa pengatarabnagsaan kat jogja. cool gila. best memories ever :)









pengetua yang awesome gila. comel pulak tuh.






dua atas nih bila sekolah lain datang. macam macam sekolah. macam macam ragam...






time drama english hari rabu. cerdiknight forever.



before spm nih. Kiteorang spent time lama gila. I just mis uollls maknoks. koranglah awesome bff yeahhh.
Banyak kenangan kita bersama. Banyak sangat. I just cant write here. Samura mengajar erti persahabatan. Jangan lost contact yeahhhh. Sad.



Koka and Abe uolss just too cute lahhh. Rindunyaa jenaka korang. Muka Abe takyah nak buat comel sangat lah kan. Hewhewhew. 





Main hujan. Gila gila. Ni break spm nih. Spm tak habis lagi. Rinduuuu



The girls yang comel. Terima kasih segalanya sahabat.
















Lihatlah gua sangat selebet. HAHA. Go Johor. Ni masa tunggu kembara mahkota. Buku tetap depan mata uolls. Nih sebab tengah exam ape ntahhh tapi harituh exm batal sebab kena lambai lambai. Haha. with ayie. KT rawksss.


 Booksssssss Hahaha.




Ni time bukak puasa kat hotel gitu samura kaya. Haha. Sedap gilaaa. Tapauuu lagi tau. Ada jugak bukak pusa kat Sabak Aur untuk pemenang pemenang samura. Tak tahu mana gambar tuh. Hihi. Samura mengenyangkan. Rindu masakan DM. Sarapan, lunch, petang, malam, supper. Oh goshhh rindu suasana tau. Berebut rebut gitu. Line up panjang. Haha. Lagi lagi bile spm setiap minum petang KFC lah Mcd lahh Pizza lahhh Mabeles.
Cerdiknight. Muka I hodoh sebab kene rumble nih. Masa form4. Besttttt gila. Ada kek and pizza lagi. Yang lain tuh edit2 sahaja. Copy from cerdiknight grouppp.


Fuhhhh penat i tekan tekan nih. Haha. Mata pun dah tak mengantuk takk. O mai rinduuu sangat sangat. Tak tahu ape perkataan lagi. Terlalu banyak memories dan pic. Tapi iolls tak cerita and upload laa kat sini. Kalau tulis semua amboi semput maknoks. Banyak sangat event dari form4 sampai form5. Macam macam ada artist dalam negeri lah luar negeri lah. sicsef lagi lahhh, mtk, mrs lahhh. belum program akedemik lagi belaja kat  hotel la macam macam . Haishhhhhh. Banyakkk. 

Banyak pic kat sini pun part dengan classmate bulumzzzz dorm lagi. Tapi do't worry semuanya tersemat rapi dalam kepala hotak. Cuma laaa ni i rinduu cerdiknightt. Oh yaaa sebab one of cerdiknight tengah eksiden tuh. Doakan dia cepat sembuh tau kengkawan. Kitaorang sayang dia. Wasabi cepat sembuh tau sastera boyyy. I miss you :( Even lu setahun jek kat samura you're part of cerdiknight family tau.


Here my form5 classmatee. Banyak kenangan manis dan pahit. I miss uolls. 


Dari kiri :

 Atas : Shakira (P. Kak Na), Faihaa, Gemok, Hajarock, Ai_nara, Odahhh, Izzati, Yanaa
2nd line : Nuryn, Fifi, Nina, Rayzoe, Kiki, Shafiqqqaaah, Dibahh, Najla, Shieraaa, Haniss
Duduk : Koka, Abe, Umarrr, Moquee, Nik, Cikgu Fadzilahhh, Ayiee, Rock, Dasuki, Syukriii.

Sepatutunya ada dua class teacher. Tapi brother hafiz masanih kat korea for program pengantarabangsaan. Rindunyaaaaaaaa. Nanti i nak buat seloka ke lagu ke untuk korang lahhhh. 



Sebelum tuh enjoy video samuara batch i 29tyfive dekat you tube. Banyak lagiii search jek kat you tube




Okaylahhhhhh I nak tatap majalah sekolah jap. Hahaha. Nanti buat entry lagi pasal SAMURA. Pasal dorm banyak banyak pulokss kay. I banyak dorm tapi Hahaha. Almaklumlah suka merayau malam malam kat dorm orang. Hewhewhew. See uolls in my next entryyy. Bye. XD

Love Aisyah.