Friday, December 31, 2010

Labuh sudah tirai 2010 dan bermulalah filem 2011 ♥

Hye. First thing first, 

Happy New Year guys !


Akhirya, 2010 sudah menutup tirai dan diganti dengan 2011. Nothing much to say just this is the best ever year I had ( tak termasuk masa baby yang hidup tanpa dosa, heh ) This year make me more matured I guess. I learnt so many things about life. 

Muchh muchh LOVE ♥ this year. I promise to remembered every single thing yang saya lalui sepanjang tahun nih. Detik ceramah for pelajar2 PMR, detik dapat dslr, detik kem ibadah kat sekolah, detik FIGHT, detik PMR, detik bersama si dia, detik banyaklah sampailah detik dapat phone. I can't list down on here because there are so many things to be remember. What ever it is, I will remember okay.

For this 2011, I want it more better than 2010. And I will make sure to have a better day in every single day this year yeah. Good bye 2010 and gimme the best year in 2011. 

And here the last photo for this year :)

First pic of my lovely phone :)

Heh, mana boleh tak akhiri dengan gambar tuan empunya blog yang selalu perasan --' Bye.


Ok skrng nak baran, gua buat scheduled nak post pukul 12 tepat td malam tapi haprak tak jadiii. Heh. Bye !

Wednesday, December 29, 2010

Ok emyy, amek laah Muslim. Saya ada Fahmi :)

Hye. Fuhhh, demam bola tuhhh. WE ARE THE CHAMPION yeah ! Muchh LOVE all player Malaysia. Juara tuh juara. Eventho, kita tak dapat kalahkan Indon masa lawan baru sat kat Indon. Takpeee, kite tetap menang ! haha 3-0 kat Malaysia memang gua dah agak akan menang. Alaaa, Don ( Indon for short ) bole dua jek kee ? HAHAHA. Ish ish, sungguh berlagak.


Yeah, tak sia sia pakai Jersi malam nih. Haha. Thanks Bro belikan saya jersi hari tuhh. Barulahh saya rasa mcm eh nih rasenye eh kalau dpt make family proud. Mintak ape semua dapat. Hehe


 
walaupun dia tak pi beli the new one. But sokay. It more smart then the new. FAM punya lambang tuhh. HAHA


Hehe. Rugi lahh ekh tak pi tgk hari uhh kat studium. Ishhh. Tgk gamba gamba abg kat sane. Wahhhh, geram geram. Tgk laaa nnt suatu hariii.


 All, those pic nih bukan picca abg saya noh. Ntah sape sape ntah dia maen amek harituhhhhhh. Ok Jeles sgt.


Anywayssssss, I LOVE YOU OLS PLAYER MALAYSIA :) Terutama FAHMIIIIIIII !!




 




Oh yee, sebelom terlupa THANKS ABAH. Wahhhh, I really love it. Org selalu ckp one stop center. Haa, kira mcm tuh laa.  ♥ laaa sgt sgt. You guys should buy one. Please visit here for more info W995   Visit tauuuuu ! Function dia fuhhh mabeles. Perfect !!

Friday, December 24, 2010

sehelai kertas yang senang koyak? Haha

Hye. Sumpah saya cakap korang saya tak tahu perasaan saya sekarang. Haha, dah nak dekat dua hari kot dapat kertas yang senang koyak tuh kot tapi masih mcm WEYY SYAA, KAU STRAIGHT ? hahaha.

Ntah laaa weyy, saya memang tak sangka gile bole perfect score. Macam masih dalam mimpi. Yek laaa, time exam pon dua hari jawab demam. Masa jawab pon kepala masih pening pening. Mata kabur. Tahu jek lah kan kalau kita demam mcm mane rase. Sekali semalam, kuar result, nah amek kau A TEGAK TERUS ! haha :)

Walaupapepon, saya bersyukur sangat. Terima kasih Allah, mak abah, cikgu-cikgu dan kawan-kawan yang always bantu saya sehingga saya mencapai kecermelangan tahap nih. I LOVE YOU OLS  FOREVER!!!

Ok lovers, korang jangan sedih sangat ok sayang. It just PMR. Korang balas dendam kat SPM nnt. Sbb PMR is nothing kot. SPM is more important, yek laa SPM PENENTU KITA NAK BERANAK HOSPITAL SWASTA ATAU KERAJAAN. Tak gitu ? So tak payah rase nak terjun bangunan segala macam. Dengar nasihat saya nih ok ? Sbb PMR nih cuma kertas yang senang koyak. What the need nak menyesal segala macam ?


Bile pagi 23 tuh, bapak lah kan. Rasa ok sekarang aku nak pi masuk hospital ok ? haha. Seap seap semua, pastu pi tunggu fazira dan semua kat depan rumah. Perrhhh, mase tuh mcm dah terberak berak. Pucat je tgn. Sekali tuh tak mcm haram gua tunggu dekat setengah jam depan rumah ngn Zara sampai pucat pucat, then call Fazirahh dia dah kat sekolah. Tak mcm nak lempang dia plak kan. Heh Grrrr.

Then, teros gerak laah pi sekolah ngn Zara. Mak abah aku tak ekot pon tak mcm parents parents org laen. Depa sibuk keje laa. Ahhh, i dont mind :( Sampai sekolah lagi tak mcm geram pulak. Ishh, tak suprise lahh cikgu nih. Apehal dah bg tau nihh. Seap depa sebar kat fb plak. Hmmm, sabarlahhh. Sebab tuh kot mase amek result tak touching cuma lompat lompat mcm monyet jekkk. Keh keh.


 sebelum kuar result. Haha Berdebar siottt

  Beratur nih amek result. Perhhh, ada mcm beratur kee ?








Ok mase nih rase cuak gile laa kan. Haha



 YA ALLAH , TERIMA KASIH YA ALLAH :)


Muke semua tak bole blah happy. Haha.


Fine, tak banyak sangat gambar. Lepas dapat result tak mcm semua gelabah. Pengang handphone sane sini. Yek laaa, mane pernah bk handphone pi sekolah kaannn pelajar skema ? hahaha. Sampai kat ruma pun phone busy msg dari semua org sampai. Call lagi laa, tak nak mcm byk pulank kan. Haha

Call Abah seap tak bole percaye hahaha. Seap bole cakap, abah balik kerja selalu tengok adik tdo pon boleh dapat 8A. haha. Gile laa, saya belajar dalam tido bahhhh. Hehe

Anyways, terima kasih who did wish me. I love you ols. And for more important TERIMA KASIH MAK !  $,$ Jom saya belanja sorang satu tee MNG nak ? Hehe. Bye

Tuesday, December 21, 2010

Boleh tak kalau kita bukak paip keluar duet ?

Hye blogers. Lama gle takkk post. Tah, takde mood kot nak tules. Mana tah si mood tuh pi lariii. Haha. Heh, ok meh cek teros terang idea utama nak buat entry kali nih. Holiday yang kira boleh lahhh best. Blurrr -,-

Pada mula nyaaa, rancang mmg nak pergi Frezer Hill. Tapi hmmm, dah takdir kan. Reda jek laa. Takpe toksah nak buat kisah sedih. Haha. Ok after had a family meeting. We decided to have our hols dekat dekat dan selama 3 days jek. Ok what dari ddk rumah jek kan ?

So, dari percutian yang relax2 hirup udara segar bertukar kepada percutian penat hirup asap tapi seronok ! Yeah, we went Melaka and Kuala Lumpur. And we really enjoy the YEAR END SALE ! yes ! haha

Here the picca.








Serius, gamba semua macam hape ntah. Yek laah, meh cakap ngn saye siape jek kan berani masuk gamba hodoh dalam blog dia ? Cepat cakap. Takde kan kan. Podaaaaaahhhh :)

The thing I most remember when I ate at Ayam penyet. Fuhhh, mabeles. Jom belanja saya lagi boleh ? Kempunan nih. Hahaha.


And yeahhh, siape ada jumpa baju liltle miss


Haaa, tahu tak ? Masa tuhh dah benti dah kat dpn kedai tuh. Tapi tah tak beli plak. Takde rezeki laa KOT kan kan.... Ok belikan laa eh ?


Lastly, lepas buat entry nihh rase macam nih mcm tak bole panggil percutian kot, kita panggil berjalan jalan di kota. Hahahaha


Nota kaki : Hmm.. Rase mcm tak jadi nak tukar URL blog. Kita cari name blog baru jek ok tak ? haha. Kay, toodles, bye !


Sunday, December 12, 2010

Fantasi Cinta ♥

Hye blogers sayang. Sumpah dah lame entry nih dlm draft, keh keh keh.Haa, gempak tak gempak title kan ? Gila laaa. Orang yang tak pernah bercinta pon ( sumpah tipu ) pon bole buat entry macam nih gara gara tengok MM minggu fantasi cinta ♥ hari tuh. Heh, suke *-*


Bila cakap pasal cinta ♥ ape yang dok pikiak dalam kepala nih kan cuma nak kawen jek. Haaha. Lagi lagi kan bile tengok social network. Sumpah busan cerita tuh. Hee, tapi lelaki kacak nihh buat saya bagi 3 stars kat cerita tuh. Haaa, ok tak ? Booo







 Haaa, kan betol saya cakap. Kacak kan kacak ? Jangan jeles. Dia hak milik saya.









Haa, Pinoco dah wakilkan saya cakap dekat awak tuh....


 Awak sayang, saya isteri awak tau lepas awak masuk Islam ! Heh, takpe takpe saya ajar awak mengucap yek. Jangan risau lepas kita nikah saya janji kita bahagia. Deal kay ? Bla laaa.

Bila kita tengah bergelombang dan bermaen lattalilattalitamplom dengan cinta ♥ kan.. Sometimes cam make us happy but sometimes it really hurt us. Am I right ? But did  you ols know that love ♥ is actually a gift. Only the lucky people can get love ♥ heh. Anyway, if we still can't get love♥ or loose our love♥, we must accept it kay ? Hehe. Doktor pakar cinta dah start bebel. Boo boo

Kay, saya cakap nih pon cume nak sedap kan hati sendiri. Tak gitu sayang ? Pigidaaaaaahhh.


Ciri ciri suami idaman. ( tetibaaa je nak tules. Poyo tak poyo kan )
  • Islam
  • Bole pimpin saya tentang agama dan kehidupan
  • Bole bagi anak binik makan ( penting nih tau )
  • Educated
  • Berketrampilan *blink blink
  • Funny hehehe
  • Romantik ( waaahhh, ke mane awk bwk saya honeymoon eh ? )
  • Oh yee, hormat kedua org tua yek




Haha. Bukan memilih. Tapi nak yang terbaek. Tak gitu kan ? Siape jek tak mau perfect kan kan ? -,-" Pinoco nak wish 3 kali, saya nak wish sampai saya penat nak wish. Fuhhh


Kita hidup nih kene berani dan berkeyakinan kerana kita bukan hidup di dalam alam FANTASI yang sentiasa menjanjikan kesenangan. ( sumpah takde kene mengene gile )


Nota kaki : Kay mcm dah bosan dgn URL kan. Jom tukarrr. Yeahhh, kita cari yang sesuai dulu ok ? Daaa, toodles !

Wednesday, December 8, 2010

Manusia memang tak pernah puas eh ?

Helloo blogers sayang. Suka betul bila dapat tules blog. Happy jek tau, ntah tak tahu kenape. Memang kalau tules blog ada rasa macam nak terjun bangunan pun ada. Hehe. Seronok tau, you guys should try ok ?

Oh yee, Salam maal hijrah yek :) Cis, apedaaaa dah lambat lahh. Hehe, nih jee masa yang sempat. Sila ambil perhatian yek, SAYA NI ANAK DARA. Pigidaaaaaaaaaa --' Hehe. Oh, hari nih teruja nak share pasal perasaan. Cewahhhh, haha. Tak lahhh, nak cita nih haaaa pasal DSLR sayang..

Heh, bah boleh tak belikan lens besaaaa siket ?

Nih yang menjadi kes. Haha. Kes tak puas hati bile skodeng blog org TUUUH. haha, dia punya pic. Fuhhhh, superb gila doh. Betol, tak tipuuu. Gambar semua macam kat studio, tuh yang jeles bebenor tuhh. Alaaah, bahhh lens bukan mahal sgt pon kan kan ? Boleh laaa yeekk o,o


Nih pon dah ok

Tak punn....



Yg belakang sekali, warna puteh tuhh. hehe

Manusia nihh, dah sah tak pernah bersyukurrrr. heh, dah minat nak buat macam mane kan...















Isn't enough haa ? Ok bahhh, takpelahh tak bagi lens. Dah cukup lahh nihhh. Heh, tapi nak bagi pon bole :)



Oh ye kaki nak kasi nota (nota kaki) : Thanks for feedback pasal stories tooo. Ok, lepas nih kalau ada masa saya rajen saya pi taruk chatbox eh. Hee, jangan marah. Toodles :)

Friday, December 3, 2010

When it come #3

Bila duduk dalam bilik abang sambil menghadap laptop dan dengar Lenka konsert. Idea muncul. Suka =)

Zas Zus Zas----------------------------------------------------------------------------------------------

Hari ni, saya rasa hari yang paling malang. Turun ke dapur untuk bersarapan pun jatuh tangga. Ambil air pun cawan pecah. Siram pokok bungga pun terpijak katak. Makan mee gorang mamak pun ada lipas. Auuuuchhh ! Nasib badan. Dah la pagi pagi buta dah mengingau seap bole jalan lagi tuh.


Hmmmm, hari nih rancang nak tengok Repunzel laaah. Nak gembirakan hati berduka lara nih. Tengok movie sorang2 pun kadang2 seronok.

2jam kemudiannn..........

"Ok anda sedang mendengar radio E.." Ahhh, bosan lah kalau dia jd DJ. Turn it off.

Sambil Khal pandang ke bawah untuk mematikan radio tuh. Di jadikan cerita... "Ya Allahhhh !!!"

Kede bash bush bash bush. Tergolek2 golek kereta yang dipandu Khal apabila terlanggar devider jalan depan SunwayP. Subahaanallah. Keretanya kini tidak seperti rupa kereta. Khal lantas dibaa ke hospital. Nasib baik sewaktu kejadian tuh ada seorang kawan sepejabat ayahnya. Lantas, En. Joseph menelefon ayah Khal.

30 minit lepas tuh.....

"Encik Baharudin bapa kepada Puteriii..."
"Ya saya"
"Encik, anak encik mengalami hentakan yang kuat di bahagian kepala. Tengkorak anak encik retak. Kami harus melakukan pembedahan. Kalau setuju, encik tolong tanda tangan disini"
"Hmm.... Ok saya setuju"

Tangan seorang ayah yang menjaga Khal dari kecik dengan berat hati menurunkan tanda tangan di satu kertas yang dia sendiri tak sempat nak baca. Lantas, doktor pon cepat cepat suruh nurse tolak Khal masuk bilik bedah.

Dari jam 12.30 tgh hari sehingga kini 5.30 ptg. Sudah hampir 5 jam Khal anak kesayangan ibu dan ayahnya berada dalam bilik pembedahan. Dan selama itu juga, ayah dan ibunya tidak putus putus berdoa kepada Allah. Miza yang sedari dari tadi mendiamkan diri. Tetiba teringa pesanan kakaknya sebelum pergi...

"Miza sayang, akak nk bg thu nih. Kalau terjadi ape ape kat kakak. Miza tolong telefon kwn2 rapat kakak kay. Akak nak mereka semua hadir masa Imam menghadap mayat kakak kat kubur nnt kay. Hahaha"
"Eh, akk nih. Sembarang jek ckp."
"Manalah lah tahu.. Engat pesan akk. Ok lahh, bye Miza"


Dengan pantas Miza mengambil telefon bimbitnya dan mendail seteap nombor kawan kakaknya. Miza memang rapat dengan semua kawan kakak dia sehingga pernah sekali Miza pergi bercuti dengan kawan kakaknya bagi menggantikan kakaknya yang sedang ambil Ujian memandu.

Satu jam kemudian, tanpa henti kawan kakaknya datang. Bilik menunggu seaakan pasar malam. Masing masing menitiskan air mata. Miza mengagak mesti ada sesuatu antara mereka.

"Encik Baharudin... Maafkan"

Secara kilat, semua rakan rakan Khal masuk ke bilik pembedahan bagi melihat mayat Khal.. Dan tetiba salah seorang kawan nya berkata,

"Khallllll, maafkan aa.. aa.. aku. Aku salah. Aku yang ran.. ran.. rancang supaya kiteorg semua tak tegor kau. Kiteorg nak buat suprise birthday kau nnt. Tapi... belom sempat nak sambut Kauu dah takde. Mesti kau engat kiteorg lupakan kau... Maafkan kiteorg...."


Zas Zus Zas-------------------------------------------------------------------------------------------------


Here it  is, when it come it never be late even a secand. Setiap yang hidup pasti akan mati. Begitu juga saya. Kalau korang nak buat suprise birthday saya, bulan Jun 2011 lama lagi... Sebab ape eh? keep thinkiing why they did this to me. Walau apa pun, saya pesan dekat kakak kalau apeape terjadi kat saya, call kawan2 saya ok ?

Wednesday, December 1, 2010

When it come #2

Duduk di halaman rumah sambil melihat bunga kertas tepi pagar jatuh, idea datang. Oh sebelum tuh, buka aicebok keluarkan coke semalam minum tak habis di Macdon.


Zas Zus Zas--------------------------------------------------------------------------------------------------


Ahhh, semalam tidur bertemankan air mata. Biarlah semalam menjadi sejarah. Dan saya inginkan hari yang baik untuk hari  ini. 


" SILLY LILY!! walking over me. like a desperation going to... " Ahhh, shut up BunkF. I still want to sleep. Hmmm, the clock has been stroke to 7 am. Subuh dah nak habis ! Ambil wuduk dan teros dirikan solat. Sekali lagi, masa tgh doa permata putih membasahi pipi Khal yang mulus nih. "Sudah lah Khal, jgn menangis!"

"I wanna be a billionaire so frickin bad. Buy all of the things I never had. I wanna be on the cover of Forbes Magazine" sony ericson W705i menyanyi dengan merdu. "Siapa call Khal pagi pagi nih. Omai.. Hello"

"  Khal, I'm so sorry apa yang jadi a few weeks lately. Aku wakil kan kwn kwn dah deceide nak mintak maaf kat kau. Yes, kau mmg tak pernah buat salah pape kat kiteorg. Kiteorg ego lebih. Maafkan kiteorg"

"Eh, ape awk....."

" Kau toksah ckp pape. We're so sorry. Maafkan kite org. Please Khal. Please !"

"Awk, korang tak pernah buat salah pape kat saya. Saya tak take it too serious laa. Ok ?"

"Fuhh. Lego eden. You're the best friend I had. Kay la Khal. Aku nak mandi. Love you. Toodles"

"Love you too. Bye"

Subahanallah. Terima kasih Allah. Engkau makbulkan doa ku sebentar tadi. Bertapalah engkau Maha Mendengar. Alhaamdulilah semuanya baik baik sahaja.

"Puteri Khallydia, turun sarapan sayang". Dengan pantas Khal menjawab "Ok buu" Lalu Khal terus melipat telekong yang dipakai dan sejadah yang masih terbentang.

"Kak Lyy, bangun kak. Akakkk ! Akaakkk ! Akak nak pergi mane tuh? Akakkk !!!"

Lantas Khal tersentap dan terus sedar dari mengigau dengan cubitan dari Mizaa. Ya Allah saya cuma bermimpi. Air mata Khal menitis lagi........

Zas Zus Zas-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahhh, ayah dah pulang kerja. Letak coke tepi dan terus alihkan laptop dari pangkuan. Terus bangun dan buka pintu pagar. ^_^

Heh. Thanks you give me inspiration to write this series short story. I LOVE it. Thank you dear.