Saturday, January 28, 2012

Info Hadis.

Rasulullah SAW bersabda 
" Termasuk keberkatan seorang wanita adalah mudah lamarannya, ringan mas kahwinnya dan subur rahimnya.
(Riwayat Ahmad)

Friday, January 27, 2012

Untuk dapat yang sempurna, bukan senang.

Assalamualaikum.

Hai girlfriend and boyfriend sekalian. Harini boleh buat konklusi untuk perasaan : Gundah gelana. SubahanaAllah. I don't knowlah ape dah jadi kat aku.

Hari ini aku buat semua benda mcm tak menjadi, thats why aku buat keputusan nak tulis entry baru kat little diary ni, kononya dengan berangapan bolehlah hilang perasaan ntah pape dalam hati ni bagai kan. Tengaklahh.

The main pointlah try to happykan diri aku sendirilahhh. ( Oh harini bahasakn diri as aku. Nampak ganas sikitkan. Heh. ) So, nak bajet pemenang anugerah pendebat terhebat sekejap nih. HAHA

HEYY ! SEMUA ORANG ADA PENDAPAT SENDIRI !

Nih ayat untuk orang yang tak puas hati selalulahkan.So, semua orang ada hak kan? Kenapa kita tak boleh nak menyatakan hak kita sendiri. Diulang : Kenape kita tak boleh nak menyatakan hak kita sendiri? Selalu orang cakap, oh 'kita kene sesuaikan diri dengan persekitaran, bukan persekitaran sesuaikan diri denagan kita'. Aku tak cakap benda tuh salah, betul. Tapi sampai bila? Sampai bila? 

Okay yang kat atas tuh satu yang aku marah gila bagai. Secand, ini dia. This is my place, so I ada hak kat atas tempat tuh ! Aku cuba taknak marah, taknak ahh buat puak sana puak sini bagai. Tapi dengan perangai kau mcm tuh, sape boleh tahan doe. Foine kau anak manja, hell-o aku pun doe anak last. Manja jugak. Tapi haa, nih yang aku nak ckp. Aku  boleh sesuaikan diri dengan persekitaran. Kenape tak kau? Weyy aku dah try tahan benda nih dari last year tau. Punya lah baik aku sabar jek dgn kau ( masuk lif naik sendiri ), nak tgk kau berubah tak tahun depan. Tapi, haprak doe. Sama jek.

Astagfirullah. Okayyyy, foine foine. Aku kena sabar. Ingat lagi pesan mak aka uztazah aku, sabar jek lahh. Apabila kita tak tunaikan hak org, org takakan tunaikan hak kita.Aku nak tenggok naik nih mcm mana. Hope kau dah berubahhh.

Okayyy, rasa lega sikit. Alhamdulillahhh.


So, see you alls in my next entryyy. Homework comell I dah panggil2. Enjoy this song okay. With love Aisyah.



Saturday, January 21, 2012

It is a fact to say that 2012 years of arduous :)

Assalamualaikum kawan kawan. Memula sekali saya nak bersyukur sangat-sangat kepada Allah S.W.T - Alhamdulillah akhirnya saya dapat sampai dengan selamat ke rumah <3 Rasa rinduu akhirnya terbalas. Akhirnya berjaya juga saya tempuhi melawan hawa nafsu ingin pulang masa first week di sekolah.

It was olmos a month dah I jadi form fivers. What cross my mind in every secand is just to pass my big examination spm this end of year with the perfect score STRAIGHT A+, insyalAllah Amin. But its not easy to get it and its not too hard to get it too right? Pengorbanan adalah subjek yang paling penting untuk mencapainya kan? So, I try to change myself step by step. Menjadi lebih rajin and more focus in class, thats the key untuk berjaya.

3 Januari harituh daftar masuk sekolah. Everything going smooth je. A week kiteorng ada reorentation. Then all the extra class start ahad malam isnin minggu ke dua tuh :) Alhamdulillah, sekali lagi saya cuba nak redha dan alhamdulillah saya dah cuba sesuaikan diri dengan keadaan macam tuh - dari isnin sampai isnin semula kelas padat dan test yang sangat banyak. Dan sangat bersyukur bila dapat balik rumah, bolehlah topup tidur dan rest yang cukup. 

Jumaat harituh, 20 Januari it was the day of parents meet teachers or they called it as PIBG. So my parents came to school and met my teachers. It was okay and I got so many advices from techers and parents. At first, I ingat taknak lah jumpa semua cikgu yang ajar I, but Abah cakap dia nak jumpa semua and wanna talk about me at class. So, I just redha again. Haha. I ambil semua nasihat as pendorang untuk I melangkah satu tapak demi satu tapak ke hadapan untuk berjaya. Kalau nak pergi Egypt kenalah kerja keraskan InsyaAllah :)


Okaylahh till then jumpa lagi dalam entry akan datang. I've to dome my homework. with love, Aisyah.

Sunday, January 1, 2012

Just enjoy what future holds for me :)

Hello people.

Dikesempatan ini, walaupun dah 2 haribulan. I nak wish Happy New Year, welcome 2012 and bye 2011 :)

Dah lama I tak updated my little diary kan? Haha. dah berhabuk, bersarang bagai. Wohoo. I've been very busyy lahh. Homeworkkk should be done by this night, so I've to korbankan masa. Haha. Online pun dah jarang jarang lagilahh pulak nak jot something here right?

But its okayy. Haha. I know you guys must be miss me a lot right? Haha. I'm fine, sihatt lagi. Cuma ni demam dah dua malam. Ishh, macam mana nak balik sekolah. Haha

Talking about school, it was the sangat-menyakitkan-hati-tambah-malas. Hahaha. Today is my last holiday. I've to goin' back to samura. Semua barang belum pack. Barang pun banyak lagi yang belum beli. Baju tak iron
lagi, semuanya tak ready lagii. Tapi insyaAllah hari ni semua selesai. Harap semua berjalan dengan lancarrr :)

And this 4 january, I'll strt school as the form fivers. Wow! Life is juat a dream. It just too fast or too short. This year I'll sit on my superb big examination called espiem. Am I ready? No I'm not! but from now on I've to get ready. I wanna makes my family proud of me. InsyaAllah Amin. Pray for me to get straight A and if I can inyaAllah straight A+. Amin.

I've don't have so plenty of time, so I think will see you in my next entry insyaAllahh.

Oh yaaa I want to wish my girlfriend, Hazira Nadiahh. Happy Birthday ! Get readyyy with telurrr :P Nyahhh jangan terharu sangat :)

Happy birthdayy old girl ! Alamak terselit yang belakang tuh pulakk :)


Okayylahh bye :) kita jumpa lagi dalam entry yang akan datangg. Bye people, I'm going back to samura esokk. Bye agaiiin, okay bye. Ishhh, tak nak publishh. Nak tulis lagi. HAHA. Okayyy, insyAllah hari hariku di sekolah semuanya okay dan dapat siapkan homeworkkk dan dapat bangun pagi dan tidur lena di sana :)

Okay bye, see you guys cuti tahun baru cina, lagi 3 minggu. Okay byeee ! Muaaahhhhhh love Aisyah :)