Sunday, June 19, 2011

Yahoooo !

I have so much fun for my suprise birthday party ! I'll tell you guys later ! Bye :)

Friday, June 10, 2011

Carpe Diem !

Hye --"


Oh, it means seize the day- to finish up my homework.

Check list :


Bahasa Melayu Cerpen - not done
Bahasa Melayu antologi-done
Bahasa Inggeris essay-not done
Sejarah-done
Agama-done
Mathematik-not done 
Matematik Tambahan-not done
Fizik-not done
Biologi-not done
Kimia-done


SAYA TAK NAK BALIK ! SAYA TAK TAHAN ! 

Why I choose to move before ? 
Tolonglah ada hikmah disebalik semua nih !

Thursday, June 9, 2011

Meet girlfriends :)

Assalamualaikum,




Lets picture tell the story :)
















 is more great if ada :

But sokay, next time meet you Lokman :)



 Thank you guys, LOVE YOU OLS  ♥ 
Zara, Syamim And Fazi gonna miss you ols !







Wednesday, June 8, 2011

Magic Wednesday :)

Assalamualaikum,

Today is like fairytail. I LOVE TODAY ! But I'm still waiting the day babe. Waiting the day you wanna say the 3 magic words :) The words that can change everything. I hope my dream come true.






Hehe..






Oh yaaa HAPPY BORNDAY to my love friend ;













Zara, Sweet sixteen :) Semoga panjang umur dan murah rezeki. Semoga anda berjaya dunia dan akhirat. Take care dekat bumi Teknik :) I'll much much love you ! I miss you so muchhhhh.













* Je voudrais pouvoir dire que mes vrais sentiments pour vous, mais je suis tellement fichu peur que vous ne m'aimez pas trop.

Tuesday, June 7, 2011

Talking about Fesyen..

  
 Okay takde kene mengenapun :)









Assalamualaikum,

Have you ever heard pasal orang yang nak sangat jadi ikut cara orang tu lah orang nih lah berpakaian ? Ye, saya mengaku saya pernah dan selalu dengar pasal nih. Ya, Allah. peliknya manusia zaman sekarang. Apa korang dapat? Korang tak kee rasa yang korang ni copycat?

Memang lah sekarang banyak gila trend yang lawa superb, tapi sampaikan benda yang remeh temeh pon korang nak ikut (copycat), korang tak rasa kee korang takde identiti sendiri? Mana indentiti korang? Korang tak pernah nak berfikir ke orang yang kat sekeliling korang yang benci fasal fensyen nih sakit telinga nak dengar korang berceloteh fasal fesyen nih dopaptjam kat telinga dorang haa?

Bila kita buka fb dia ckp fasal tuh, dekat skype dia cakap fasal tuh jugak. Bila jumpa dia cakap fasal tuh jugak.  Bila lalul depan kedai 'FESYEN' trend sekarang sepuluh jam kat situ pun takpe kan. Bila keluar pegi mall nampak orang pakai fesyen macam tuh korang komen. Tapi korang tak pernah fikir korang ber'Fesyen tuh sesuai kee?

Yaa, saya mengaku orang perempuan ada 9 nafsu sebab saya perempuan jugak. Tapi try lawan nafsu tuh. Takkan lahh kita nak beli sebijik sejibik macam dia I means your Idola. Bila tak dapat satu dunia kalau boleh dia nak cari. Nafsu kadang kadang boleh bawa kesesatan. Ya saya mengaku saya pun kadang kadang boleh kalah dengan nafsu. Tadi malam saya order nasi goreng ayam. Dan bila nampak grill chicken chop saya oder lagi. See, nafsu makan saya mengalahkan saya. Saya janji this is the first and last saya buat macam tuh. Haha.

Okay berbalik kepada fesyen. Sekarang fesyen orang pakai Tapered pants. Korang pun sebok cari tepered pants. Korang tak rasa membazir kee beli benda yang akhirnya korang akan pakai sekali jek benda nih sebab korang malu nak pakai. Bak kata nama dirahsiakan Saja buat ada-ada. Haha.* PELIK. Lebih baik korang belanjakan duit tuh ke jalan yang lebih benar. Daripada korang membazir dan bila trend tuh dah habis korang jugak yang rugi kan? Ingatlah, membazir itu amalan syaitan wahai sahabat sahabatku.

Tak salah sebernarnya korang nak berfesyen dan takde sorang pun yang ada hak nak halang korang berfesyen. Tapi korang sendiri mau ingatlah berfesyen atas kepampuan sendiri dan jangan sampaikan nak berfesyen korang susahkan diri sendiri. Lepastuh bila korang dah beli sesuatu barang tuh tolong lah jaga betul2. Sebab bila benda tuh hilang korang salahkan orang lain sedangkan korang yang cuai. ( Mendalam )

Dan saya sarankan kalau korang rasa tak sesuai dengan korang is better korang tak yah nak cuba pakai. Sebab korang jugak tak nak menangis di kemudian hari bila orang lain gelakkan korang kan? Dan tolong jangan nak tambahkan dosa orang lain sebab terr-mengata korang. Orang sekeliling korang nih bukannye baik sangat yang boleh jaga mulut kita orang ni sepenuh masa. Kadang-kadang kita dah tak tahan sampai mulut kita orang terkeluar kata-kata yang tak sepatutnya keluar. Takkan kita orang nak jalan tutup mata kot. Okay?

So guys, sekali sekala nak berfesyen atas kemapuan kita takpe. Dan untuk jadi femes bukanlah dengan ikut trend. Banyak cara lain yang lebih baik untuk kita jadi seorang yang femes.

Harap maaf kalau ada yang terasa. Saya tak ada niat nak sakit kan hati korang. It just pendapat saya. So if you guys tak suka just ignore. And I'm so sorry. Bye Assalamualaikum.

Thursday, June 2, 2011

Sedarlah wahai sekalian umat manusia !







 Ingatlah weyyy !






 
So, sayangku pembaca sekalian. Jangan ambil mudah perkara ini. 
Berhentilah dari melakukannya. 




 


Blog jangan disalahgunakan ok sayang? Yaa, its true blog adalah sbg diari. Tapi kat sini bukan tempat nak menyebarkan cerita yang ntah kejadah !












Berhenti dari melakukannya !


sambil saya mengingatkan orang saya juga mengingatkan diri saya juga !

Wednesday, June 1, 2011

Should homework be abolished ?

Hello smile people !

Tajuk taknak gempak lagi eh? Haha. Today's entry amat dipengaruhi oleh homework saya yang masih tersusun rapi di dalam beg. Hee

Ok back to the main. It is easy to answer 'YES' to the above question. especially when one is loaded with homework up to the neck ! How ever I would not say that homework should be abolished. It is useful in many ways. I would say that homework should be given discreetly.

Every teacher ought to realise that other teachers are also giving homework. So if 9 different teachers come into the class and give us homework, then we will have 9 different set of HOMEWORK ! Bila masa kita nak buat? Kita just cuti 2 weeks bukan 2 tahun. Every subject bukan bagi ciput, tapi. I dont wanna mention here cause everyone knows !

Heh. When we just reach home, all we want to do is to flop into bed and take a nice sleep. Haha. Its normal things kan?


Our holiday is with our books around us. Heh. You wanna me show mine? Oh no thanks cause I'm sooo board to see those books and module ! Haha.





See, dkt group SAMURA Batch 29 nihh, semua cerita pasal homework. And they now fed up with thier homework. Haha. Walaupapepon, teachers, we gonna finish up our homework. Haha. Bajet laaahhh lebih kau Syahhh.

Doing homework is never pleasant affair. If the volume of homework is manageable then they can be done efficiently and quickly. In this way we do learn from our labour. If the volume is overwhelming then we do not learn anything except that we are simply fed up.

For the conclusion, I believe that we should not abolished homework completely.The best thing to do is for the teacher to seriously consider the student's welfare before any homework is given. Homework should aid the students to learn. It should not do the opposite. Like food, if taken in moderate quantities, it nourishes ; if taken in excessive amounts, it kills.


So guys, do your homework now ! Wake up, don't be lazy. AISYAH DO YOUR HOMEWORK TOO ! Hee. Till then, bye. Take my advice.



with love aisyah ♥