Wednesday, January 30, 2013

Everything had turn down -..-



Assalamualikum. Bismillahirhmanirahim. I try so hard to type here. Today bersaksikan bulan dan bintang serta blogers sekalian, i'll make an explaination.

dear friends. Aku tahu aku salah.As uolls scroll down my last entry, in one paragraph aku ada doq mengataq  . But seriously i didn't mean it. because in the next paragraph aku ada cakap yang kau tak salah. Buah hati kau pun tak salah. Aku yang salah. Ntah just because satu tweet jek semuanya dah berubahhh.

What i try to explain here is, takpernah sedetik pun aku terfikir nak end up persahabatan kita. sumpah aku cakap. Tapi aku bodoh.Ikutkan hati sangat. Aku sampai sekarang tak pasti nak hundred percent salahkan diri aku ke tak. Y'know babes, i've feeling too. Aku manusia biasa kot. Persaan cinta mestilah ada kan.




Persahabatan kita dah mula lama dulu, masa tuh aku kecik lagi.Kau pun. Aku belajar cinta monyet pun dari kawan jek masa tuh. Tak kenal dunia luar pun. Yang aku tahuu, entah macam budak kecik biasa tahu lahh kan. Pastu aku tak tahu macam mana kita boleh kawan. Then cinta monyet pun start laaahh. Kira hotest couple plak masa tuhhh. Phewphew. then, we grew up. Masuk sekolah menengah lain lain. We still love each other.Tapi kita ada crisis, then we break. Masa tuh surely aku tahu aku salah. Bodohnya aku.

Tapi kau baik gile. Kita still kawan. Bestfriend kot. Keep on contact. Then we grew up lagii dan lagi. Until one day, kau cakap kau dah ada aweksss. I feel nothing kot. Then, i always wish korang akan hidup bahagia. Jelezzzz tuh adalah. Tapi sayang dan cinta. Not at all. Then, aku rasa tercabar. I rasa lonelyyyy. aku start cari kawan. Then i found it. I got someone. Cinta pada diamacam biasa je at first. Entah mungkin tercabar tengok kau. Tapi lama lama aku start sayang dia betul2. Tapi rupanyaaa dia tak serius pun. Aku tabahkan hatiii. Tapi aku tak kuat tengok kau bahagia.

Sampailah semalam.Perkara bodoh aku buat. Just a tweet. Shitttttttttt. Semua berubah. Entahlahhhh, aku pun tak paham kenapa rasa cinta tuh mekar balik? Tapi aku cuba tahan lagi sebelum semalam lahhh. Maybe kau selalu hantar morning and goodnight text kot. Aku bodoh siapalah aku. Aku tahu kau seorang yang setiaaa tapi aku bodoh ada perasaan cangitu. Then aku buat satu dunia tahu. Macam sekarang yang aku tengah buat.

 I've to undurkan diri sebelumsemuanya melarat. Tapi aku silap langkah, wrong step. Semalam selama ni yang aku tahan dah tak boleh tahan. Tapi aku menyesal. Tapi gunung berapi pun akan meletup jugakkkk kannn? Am i right. Siapa sanggup nak lukakan hati sendiri. Siapa yang boleh tahan? Jawabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb lahhhhhhh. Sebab tuh aku undurkan diri. Bukan niat untuk end up persahabatan tapi cuma untuk tenangkan diri. Tapi i did it in a wrong step. you read me. Mybe you misundrestand me. Mungkin sekarang kau tengah cakap "dah orang tak nak kawan dengan kita" Bukannn ! not at all. I love this friendship.Aku undurkan diri ,sebab aku nak korang bahagia. Aku takut i cant control my self and rosakkan hubungan korang.

Aku cumaa nak tenangkan diri aku jek. Paham tak tenang kan diri. 10, 20 tahun lagi aku baca entry ni mungkin aku gelakkan or aku akan nangis? No ones now. Allah jek tahuuuuu. Aku campak ego aku jauhhhhh jauhhhhhhhhhhh. Aku minta maaf.Aku tahu aku salah.Tapi aku tak harapkan kau bagi peluang untuk maafkan aku pun sebab memang aku yang salah. Padan muka maku. Lagi sekali aku mintak maaf.


Maaf banyak mencarut. Love, aisyah.

Tuesday, January 29, 2013

# Semua gara gara twitter




Assalamualaikum,

Hi friends. I'm not feeling well. Y'know badan hangat hangat suam. Heyyy, just wanna talk something that just can make blow out everything.

My dear free showing diary, twitter had turn my mood down to earth. Eh, not it just going deep down inside the ground. Dalam kubuq lah gitu.

It just happend just a minutes ago. I was tweet something just to smile the world. Oh not this point. Then I search someone to follow. Mybe my old old friend. Just to keep in touch mybe. But suddenly i found my so called best friend twitter. Maybe ex best friend. Or just my secret admired. Oh maybe now nothing to me.

Hewhewhew. Averything happend i'll keep in ma mind. #konon belajar buat ice blanded togather. Pigidaaaaa. Ingat cool ah camgituuu. Taking picture segala bagai. Phewwwwwwwwwwwww phewwwwwwww. I'll take senapang gajah karang. You are just sweet talker dude. Okayyyy, foineee afta dizz onwords iolls takkan kacau uolls lagi. Hope uolls happy togather.

im to myself : will not never reply your text or anwering your call. Ignore what say you in twitter. #cry

Yaa, maybe i'll change my number to run awayyy from you dude. I know you're totaly not wrong. You sweetheart oso. But it just me, my self. I can't face it. After being friend 10 years, i think you don't know me. Mybe before this i keep on saying that i don't wanna dizz friendship end up, but yaa i bukan nak end up pun just wanna farrrr awayyy from you. To calm myself mybe.

I'll put down here a lot of picture and quote just to ekseperes my feeling. Just enjoy scrooling down. Taken from tumblr.



















If you read this i'm soryy. crying inside aisyah xoxo.


Friday, January 25, 2013

Salam Maulidurasul :)



Assalamualikum,

Hi uolls. Oh have been a few weeks tak update. *fewfewfew. I'm kindaaa busy person duhhh. Seriously. *muka serious macam ni --*  Haha. am i working now? Oh nomnomnom tidak bukan no (dan seangkatan perkataan yang mengatakan tidak) *ketawa sorang. Opsss sekarang pakai ni #ketawasorang. Haktuihhh. Ini semua poyooooo. MLM fever. Hacuuuummmm. Nak tisu satu boleh? Lap kat screen laptop.

Oh yaaa semalam ialah malud. So, salam maulidurasul kengkawan. Mantapkan iman dari hari ke hari. Azam azam. Hee. Sejak maulud nih rasa macam insaf almaklumlah rancangan tv semua insaf insaf tangkap lele sedih punya. Amboi, mana dak nye dari 101 sampai 106 pastu langkah 114 semuanya Alhamdullilah (demam MLM lagi) Haha. Lepas dan insaf insaf nih tukar 713. Setan mula datang. Tukar 722 makai setan duduk sebelah. Lepastu tukar 411 kee 433 ke kan , setan duk bertenggek dah. Astagfirullah. HAHA tak lah joking. Tengok jek tak menghati pun. PEACE

Y'know, lately nih i've been busy with my cousin wedding stufff lahh. Selamat Pengantin Baru Kak Lin dan Abg Sawal. Raikan cinta canggitu. All the picture still in the memory card. Fewfew. Malas doh nak transferr. Dari malam khatam quran, berinai, nikah, weding day side perempuan, out door photo (sawah sawah gitu, i ikut tau) , terus ke weding day side lelaki. All tht still in the memory card. Here a few photo i curi dari FB orang. Jangan marah.



Malas nak upload lama2 :) By the way, happy gila two weeks haritu. Mesra mesra dengan cousin. Bukan senang nak jumpa tau.  Lepas ni weding di rumah gua pulok. Opppssss




And she using my instax mini 7.o to record their weding. Habis 2 film. This photo fresh after the nikah pagi tuh for the guest book :) Amboi amboi. Bytheway tengah pujuk abah belikan paloroid stuf macam dalam blog nih http://saffawati.com/ boleh lah boleh lah bahhhhhhhhhhhh !! 

Okaylahhhhh see you again in my next next entry. I've got to go nak uruskan markah koko jadah duh dan borang upu yang terbengkalai lagi dan juga biasiswa mybank tuh. Haktuihhhhhhh, Sertaaa my social network yang dah lama terbiar. Okayyy uolsss assalamualikum dan salam sejahtera :)

xoxo
aisyah 

Tuesday, January 8, 2013

The great day ever:)

Assalamualaikum,  




Hi everyone. Actually i nak update haritu but surely i really busy with all stuff almaklumlah weding preparation lah katekan. Heee. So here before i start writing i wanna sorry to everyone. As uolls dig and dig out my past post around 2009 2010 and so on my words such 61$%^&@)-. I was like sesuka hati je nak kutuk orang , marah orang lah. Y'know i was a lil kid before mybe skrg dah matang sikit kot. HAHA. So, i wanna say sorry terutamm who i mention their name here dulu kala. People make mistake. So sorryyy. SMILE -..-

Okay then back to main point. Hee. On last 4th January 2013, my cousin Azri Amnani's birthdayy. Sweet 18 :) So i pun decided to belanja dia one movie eventho i didn't working lagi HAHA. We watch movie, making window shoping , lepak-ing and got a lot of picture. Cool huh. The great day ever.

So firstly we arrived around 12 something. We were just like " Ohmystarr kosong gile mall ni?" Haha mana daknye Kite keluar hari jumaat kot Everyone working and sekolah kot. Biasalah lepasan SPM macam kami yang menganggur :) Then we had lunch first nikmati yummy KFC.






After that we buy ticket. Movie at 1.45 lahh. So olmost 1 hour lagi nak strt. Then, we just walking around the mall sampai penat. HAHA






Minyak dagu was just okaylah 3/5. Masa masuk pangung tuh was like "Macam mana nak jerit nih. Tak ramai pun." Seriously Takde orang pun dalam tuh ada one husdband and wife with their son, alone young lady, a couple, 6 anak dara and us. Okay then, we enjoy.

Then I decided nak sleep over rumah auntie i. Sampai around magrib cangitu sebab tunggu makcik i amik lambat dan teman pergi belanja dekat carefour. Sampai rumah we were like tired gile and terus baring jek. Then kita  mandi and siap siap.  We chit chat until midnight sharing story and bla bla. Yaa kita mmg rapat Tapi since dia kat sbp dan i pun then masuk asrama macam lama tak spent time :) Share about SAKTI lah SAMURA lah and bla bla.

Then we make some art. Yaa we both love it. Yelah dia ni Naib pengerusi biro kecerian sakti lah katakan. HAHA We made art while i dengar dia gayut dengan membe and her crush lama gile. Almaklumlah dapat free call. HAHA.














Yaa i had so much fun and seriously dah lama tak balik kampung. We sleep around 3.30 am kot. HAHA Then teka we wake up pukul berapa? Anak dara tak senonoh pukul 11 tegahari baru bangun. HAHA. By the way rasa macam nak tidur kampung je lagi. Awesome :)








Comel kan buaya nih. Siapakah buaya huh Nani? HAHA




Freaaaaaaaaaaakkkkkkinnnnnnnnnnnnng Coooooooooooooooooollllllllll :)




Oh yaa then happy 20 birthday to my sister dijahhhhhhhhhhh on 7th January and Kak lin on 8th Januaryyy. HB :)


Dijah gedik HAHA :)


Kak lin yang akan bernikah pada 13/1/13 :)

Wednesday, January 2, 2013

Say Hi 2013 (:

Assalamualaikum,  


Hi blogers and friends. Ohmystar it was 2nd January 2013 and f'sure i've already late to wish right? But do I care. Happy New Year uolls. Havva blast year yeahh. Soryyyy, I've been a lil bit busy-as-bee. HAHA. Oh dear diary, i dunno what to say but surely I love 2012. Fact. I've a lot of sweet memories jyeah. Even i dont write a lot in my blogg for 2012, but 2012 i awarded you as the awesome year ever :)


Senior year was the greatest year ever. Note to my diary. Should i repeat it? Hee. I try to list out the best moment but heyyy it need a few month to finish type here. HAHA. Dont worry i'll keep 'em in my mind. Azam tahun baru? Oh yeaaahhhh. I wanna do this that and averything this year. Hopefully dengan izin Allah my spm result will be repeat the historyy. Amin 9A+ Amin.


The new year had come. And a few of my friend busy with plkn preparation. So guys, good luckkkk. KAMI WIRA WIRAWATI NEGARA. Hahaha, jangan marah haa. And a good luck to a few friends who got the fast trek in UTP and pra-dip and so on. Studyyy hard okay. And me, doin' what huh? Dok habiskan beras kat dapur jek :) PEACE. 


Ohmystar, todayy is my so-called-sweet-lovely-awesome friend birthdayyyy. Oh dear BFF,
Happy birthday sayang :) 
You're now not under 18 dahhh. Heh, Congrates btw. Share me your cake pleasee? If i can celebrate with you kan, it must be awesome right? But dear BFF, today is your day. You're 18 now, so good luck in everything. Semoga panjang umur dan murah rezeki. I love you. Cepat terharu baca blog i kan? 




 Even gua tak bagi lu any hadiah kan, but heyy i give you my love. isnt it enough? HAHA. How much i miss you Hazirock. Fact. I miss your ketawa, sedawa, smile, gangster and evrything lah. Hee.  

 bile lah you nak tidur rumah i lagii? Huh? 


picture kabur lah. But heyy do i care uolls.  bile boleh lepaking sama lagi and playing bowling lagi huh? And most importnt is bile dapat kalahkan budakk labuan tuh kan bayb dan budak terengganu tuh kan barcool and budak kedah tuh kan yun :)
haha

Okaylahh, i'll update more later. see uolls in my next entry. I wanna make nestum tonight is on diet. y'know i try to gettin' slim again. Hee. Bye. Love Aisyah. Oh pink lady. Hehe. <3