Monday, August 29, 2011

Raya 2011 part 1 :)

Assalammualaikum, and very good morning fellow friends.


Sekarang jam sudah menunjukkan pukul 1.16 pagi. So, maksudnya hari nih dah raya :) Yahooooo. Hehe. I'm so sorry sebab dah lama tak update. I don't havva so much time lahhhh. Cuti start rabu last week, tapi saya banyak habiskan masa preparation for raya dan homework yang bertimbun timbun. Pertama kali dalam sejarah hidup malam raya buat homework. Haha

Alhamdulillah, masa berlalu dengan agak pantas ( memang pantas ) , sudah sebulan kita berpuasa yek. Rasa sedih lah jugak sebab lepas nih dah takde dah terawih dan yang paling penting tunggu azan maghrib. Heee. Terpakselah tunggu next year. Saya bersyukor sangat sebab saya masih lagi dapat berjumpa bulan syawal tahun ini. Kata abah jadual beraya tahun ini berbeza sedikit dari tahun tahun lepas. I hope raya tahun nih perubahan itu akan menjurus ke arah kegembiraan :) ( tak berape suka lah sebenarnye --" )

So guys, masa pun amatlahhh suntuk buat masa ini untuk meluahkan isi hati, Haha.  Actually banyak lagi yang belum prepare, kuih kuih raya belum susun lagi tuhh. Baju raya pun belum iron lagi. Hee.

Jadi dikesempatan ini, saya Aisyah Ahmad menyusun sepuluh jari memohon maaf jika ada salah dan silap, terlanjur kata atau terkasar bahasa. Minta di halalkan segala makan dan minum (pernah ke?) Semoga Ramadhan tahun ini yang sudah berlalu membawa seribu makna buat sekalian muslim di muka bumi ini. Amin. Jemputlah datang rumah :) 



Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin !






Ikhlas dari Aisyah.

Saturday, August 13, 2011

I don't havva mood to back !





I don't know where the mood had gone ! Ahhhhhhhhhh, I hate school. Waiting the upcoming holiday. Time please make it go faster !

Dream Of.



Assalammualaikum, and very good evening fellow friends.

Today I would like to share something. Something yang I know every girls outside wanna it too. I guess :) Haha. 

Marriage.
First of all, may I ask you ols something. Ehemm, do you wanna married? Ofcourse  YES ! Tadaq siapa tak mau kawen. What goes around in my mind now is how my wedding day? You olds pernah bayangkan tak? Hmmmmm :)

But its not about the wedding day only. Apa yang terjadi selepas itu. Ahaaaa. Kadang kadang bila dipikir2 balik, perkahwinan nih sgt menakutkan. Entahlahhh, we have to take care of everything. Dan kita mempunyai tanggungjawab yang sgt besaq. Lagi lagi for girls. But I think, thats not a big problem right? Just follow the flow right?

Even I'm just SIXTEEN, its not wrong to plan my wedding kan? Haha. Yaa, one of my friend said if you wanna the perfect marriage you have to plan it from now and keep on planing. Yaa, dia maksudkan ialah dari hari kita nikahhh sampai kita tua nanti. It means like how many children we want. How do we gonna manage our time.  InsyAllah, evrything akan okay kalau la nih kitaq dah bertindaq. Tuh apa yang dia cakap laa. I'm just 50 50 lahhh kan nak trust. hehe

Tapi what ever it is, I hope I can get the perfect one to be togather. I hope what i dream will come reality. Amin.


Words today :

You can't fulfil your dreams 
if you don't wake up !




 

Saturday, August 6, 2011

Friday, August 5, 2011

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)


Assalammualaikum, and very good evening fellow friends.



Though it's already 5 Ramadhan,it's still not too late to wish right?

Well,Happy Ramadhan Muslimin & Muslimah
Semoga memperoleh keberkatan dalam bulan yang mulia ini,insyaAllah.


Well, saya tak sempat nak post hape2. Yeklahhhh, puasa di Asrama yang Awesomee gilalah kan? Errrrr --'
Sumpah rindu blog. Okay guysss, puasa jgn tak puasa :)