Friday, August 24, 2012

Salam Aidilfitri :)


Assalamualaikum,

Dikesematan ini saya ingin mengucapkan
 Selamat Hari Raya Aidilfitri
walaupun,yaa saya tahu sudah terlalu lambt. Esok genap dah raya seminggu. Hee Maaf kalau ada tersalah kata, terkasar atau tergurau lebih :) Maaf sebab taksempat nak update blog langsung :) 

Raya tahun ini? Hmm, apa  kata kita cerita ramdhan dulu. Hee Tahun ni secand year aku puasa kat sekolah asrama. Heyy, this year I tak balik pun puasa stay sampai cuti raya. Ramadhan tahun ni rasa sangat bermakna. It change me a lot. Alhamdulillah, semoga ibadah puasa diterima . It wass cool gila ramadhan tahun ni. Buka puasa kat dorm , makan makannan fly, sahur class sama2 last day puasa and many more. Oh yaa, bukak puasa kat hotel, syokkkk gila:) Tklupa juga trial di bulan ramadhan. InsyaAllah , Allah bagi kejayaaan,I've try my best. Doakan yee. 

Raya, Huuuuuuuhh. Like others years, I enjoy my raya :) Lepas subuh, we went to kubur kakak dan atok. The, balik I siap2 makanan. Ready to solat raya. Baliksolat makan2 dan terus salam2 dan taking photo. But I dont have many photo to share. Ni sikit jek.. Enjoy

 We are not ready yet.


















After that, gerak balik kampung belah ayah. Takde photo pun Hee.Raya raya rumah makcik pakcik then after asar gerak JB rumah pak long side mak. Side mak dah takde orang tua, so pergi rumah pak long. Semua adik beradik mak kumpul kat situ



Malamtuh gerak rumh.Sampai hmm tak tahu la pukul berapa. Raya ke dua, stay rumah. Tunggu orang dtg. Fuhhh, sampi malam tak berhenti.


muke terok gila :p



Raya ke tiga gerak negeri sembiln konvoi ramai ramai. Tak lama pun kat negeri. Jumpa nenek ekejap je. Tak habis punn rindu. Tak sempat pun nak ambil gambar. Atoktiriku juga tak sempat nak borak*penah ke? Haha Makcik pakcik tiriku serta sedara sedara tirikujugak tak sempat nak bermesra lagi.Heh


 So comellll Afiah :)






Raya keempat lima dan seterusnya raya around rumah rakan rakan dan sedara sedara.


So,itu sahaja cerita raya saya :)  Hope sempat nak jumpa syawal akan datang. Btw, lusa dah kembali ke sekolah semula.Oh so sad. Hee. I redha. Btw, salam lebaran. Jemputlah datang rumah. Bye.

Salam sayang
aisyahahmad

No comments: