Sunday, March 31, 2013

Go girl. XD

Assalamualikum dan salam sejahtera blogers.

Yesterday, 30 March 2013. Meaningful day ever. Thanks for the memories best friend ever. Alhamdulillah. Yaaa, can i repeat alhamdulillah lagi sekali? But this is for the new laptop. Thanks abah. This mean a lot for me bah. No, im not mean to let peple know that ive new laptop so ho-aah. No, not at all. It just i wanna share that the meaning of good family relationship. Even sometimes he just dont know how i feel but actually he did. Alhamdulillah. Cryingg.So I can post entry in my blog if i get free life :)

This just like a random entry actually. Relaxing and chill. Now everyone around my age were busy filling their upu right? So do i. Ive done fill the upu with my father. (again) We had a liltle discussion. Y'know my first ambition is to become a pharmacist. But Allah know the best for me. My Biology was likeee errr. Hihi. So then everthing were puzzling in my mind. I shouldn't apply if i don't have any interst in in right? huh.

Then at last i just apply. Ada asasi ada for diploma also. But now my hundred percent target to go asasi or matrik. Thats all. I do apply for scholarship. Some. But y'know there is a lot of straight As out there deserve it right? And who I'm? huh. People say "If we want something, we should go and get it before it late" Uolls know what i dream of right. I've post it before. I really wants to go egypt to continue my study. I've search so many ways. Hmm, but for the swasta was like RM43000 for a year. How to get sebanyak tu? Selling land? NO !! Ill not let my father do that. Duit simpanan ? Shouldn't fo my study.

I just print all the form. Not fill it yet. And will never fill it kot. Hm, but Malaysia also have great University right. But I really wanna go there. Could someone bring me there? Pleasee. Sobbbs. Why this happen to me? Whyyyy? Oh Allah ape perasaan ni. Hm, it is right if we got 4flat in asasi we can fly too? Huh. Hope so. How i wish i can study in A level or do foundation. Sobs.

But hey there, I'll not give up. Chin up Aisyah and belive you can do it. So guys just pray the best for me in everything. See you in my next entry.

With love
Aisyah :)

Wednesday, March 27, 2013

Smile and the world will smile tou you too :)

Assalamualikum. Salam sejahtera dan salam sayang buat bloggers di luar sana :)



Hi sudah sekian lama tak post any entry kan, so lets start it with this SPM result issues. Atas permintaan seorang hamba Allah ini i mention jugak spm result i kat blog. hihi. Alhamdulillah. Tapi result tak perfect score pun like what im hoping but surely i bersyukur and i redha. Allah knows the best for me. Haha berapa banyak A i dapat? Hihi itu semua harus dirahsiakan. Past is past. Life must go on right?

Yaa, i mengaku memang im so down gle haritu, but when i think it back this is not the end of the world pun kan? so lets chill and have fun. I mmg jelous lah denagn yang straigts As tu. but like i said Allah tahu yang terbaik dan setakat yang kita usaha itulah yang kita dapt kan? So guys out there yang tak dapat perfect score tu just dont give up. Chin up and smile and be happy :)

Dear blogers, just to inform that eventho i tak one of 88 straights As dekat samura. but im proud to be Samurian. Sad but happy. Samura got three straight A+. A big congratulation to uolls. Aku tak tahu lah ape korang makan. Aku rasa abang DM tak bagi makan nasi lauk kismis. Haha. And congrates to those who got straight As in spm. and most importants congrates to my cerddiknight. you guys did the best.

Here im sorry to teachers and friends sebab i tak sempat nak cakap terima kasih. So here i wants to thanks to Puan Ummi yang dah ajar bahasa melayu sampai saya dapat A+, terima kasih brother Hafiz yang dah ajar bahasa inggeris dan maaf tak dapat bagi A+, terima kasih cik Rosminah yang dah ajar sejarah. Kalau cikgu tak cubit saya tak pukul manja tuh saya tak dapat A+ sejarah. Terima kasih ummi aka ustazah Badariah. Maaf saya takdapt bagi ummi A+ agama. Terima kasih Puan Hashimah yang ajar math mode dengan comel sehinnga saya dapat A+. Terima kasih Puan Fadilah Thani yang comel ajar add math dari tak lulus sampai A+. Terima kasih Puan Haryati yang mengajar bio namun saya tak dapat bagi A+. Terima kasih Encik Tarmizi yang mengajar saya fizik. Daripada tak lulus sampai alhamdulillah tapi saya mohon maaf tad dapat bagi A+. And last but not least En Shukor. Award class paling banyak. Terima kasih cikgu dan maaf tak dapat bagi A+.


Macam cikgu baca je blog saya kan :) Hee. Again terima kasih segalanya atas perngorbanan cikgu yang tak terkira. Mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. I LOVE YOU GUYS !
Then, I wanna thanks to all my fasi and friends tak kiralah my classmate or sesiapa sahaja yang telah mengajar saya. Congrates and I love you alls. Terima kasih dah share banyak web scholar kat wall batch. Good luck in everything sahabat Penebus Maruah :)

Samura maruahmu sudah ditebus. Batch 29 merangkap batch penebus maruah telah menaikan kembali nama samura. Mendapat ranking ke 13 dalam Malaysia dan ke 8 dalam sbp. Tahniah PM :) Semoga namamu terus terjulang Samura.

Oh my star im start to cry. So, blog i should stop here and move on my life. Jauh lagi perjalanan yang harus di tempuh. Doakan yang terbaik ye untuk saya menempuh masa hadapan dan jalan yang penuh berliku. I Love you alls. Muahhhh xoxo

Salam sayang,
Aisyah.

Sunday, March 17, 2013

Khas untuk diriku, dirimu dan anda semua.

Assalamualaikum. Hi, i've been busy for a few days. So i wanna ask uolss pray for me this thursday, so i can make mynparents proud. InsyaAllah Allah tahu yang terbaik. Oh Allah semoga Aisyah binti Ahmad mendaoat 9A+, keputusan yang cemerlang dan diredhai. Amin !


So, todays entry a lil bit different. When the heart can just say, its just so.. Y'know how its feel like right. Sometimes when heart can speak it more even more and more louder than anything. I dont know it was true or not.

Ya Allah , kalau dia untukku, Kau jagakanlah dia.
Sampaikanlah rinduku buat dia kerana aku tahu ,
Engkau yg paling hampir dengan hatinya

Hati terasa sedih bila tetiba ada orang tuduh kita
bukan bukan tanpa tahu cerita yang sebenar.
Sabar ye wahai hati. Anggap itu ujian Allah


Wahai diri, Jangan pernah berasa keseorangan
kerana Allah ada. Wahai hati, Jangan terlalu
bersedih kerana Allah ada. Allah sntiasa bersama


Bila pendam sesuatu perasaan, Kekadang hati
rasa gelisah. Bila dah luahkan suatu perasaan,
Kekadang hati rasa menyesal. Itulah hakikatnya

Ya Allah, andainya dia jodohku yang tertulis di
Luh Mahfuz . Engkau pasti akan menanamkan rasa
kasih dan sayang dalam hatiku juga hatinya

kalau sebelum kahwin dah macam-macam rahsia
dapat tahu dari pasangan. Mana "kemanisan"
yang tinggal lepas kahwin ?


Kematangan seseorang tidak terletak pada
umurnya, tetapi pada pemikiran, perbuatan dan
percakapannya .

Tidak sanggup membenci kerna Rasulullah tidak
mendidik umatnya utk saling benci membenci ,
Bersabarlah duhai hati kecil ku :')

Kalau romantik tetapi tidak beriman, tidak taat
akan perintah Allah , masih belum layak buat
calon suami .


Bersabarlah duhai hati , ada hikmah di balik
semua yang terjadi ini

Aku bukan insan sempurna. Mustahil aku tak
pernah buat dosa. Tapi bukan bermakna aku
jahat. Kenalilah aku sebelum menilai diri aku :)

Lelaki yang setia hanya menyimpan satu nama
perempuan di dalam hatinya, walaupun dia sedar
masih ramai yang lebih cantik dari buah hatinya


Ya Allah, izinkan aku jatuh cinta pada orang yang
tepat, di waktu yang tepat. Kerana hatiku cuma
satu, hanya kepada dia yang halal buatku

You just knowing me for this few years and im just 18! I hate this feeling ! If i can fly you away, i must have done it an hour ago. So can i just pretending it wouldnt happen? And i think i just should not give you any big hope. For any words you say it to me, can i just prentending that you are not really want to speak it? And then we can live happily ever after as a friend and a very good friend without any sins in every words we story about. Oh Allah forgive me.