Saturday, January 21, 2012

It is a fact to say that 2012 years of arduous :)

Assalamualaikum kawan kawan. Memula sekali saya nak bersyukur sangat-sangat kepada Allah S.W.T - Alhamdulillah akhirnya saya dapat sampai dengan selamat ke rumah <3 Rasa rinduu akhirnya terbalas. Akhirnya berjaya juga saya tempuhi melawan hawa nafsu ingin pulang masa first week di sekolah.

It was olmos a month dah I jadi form fivers. What cross my mind in every secand is just to pass my big examination spm this end of year with the perfect score STRAIGHT A+, insyalAllah Amin. But its not easy to get it and its not too hard to get it too right? Pengorbanan adalah subjek yang paling penting untuk mencapainya kan? So, I try to change myself step by step. Menjadi lebih rajin and more focus in class, thats the key untuk berjaya.

3 Januari harituh daftar masuk sekolah. Everything going smooth je. A week kiteorng ada reorentation. Then all the extra class start ahad malam isnin minggu ke dua tuh :) Alhamdulillah, sekali lagi saya cuba nak redha dan alhamdulillah saya dah cuba sesuaikan diri dengan keadaan macam tuh - dari isnin sampai isnin semula kelas padat dan test yang sangat banyak. Dan sangat bersyukur bila dapat balik rumah, bolehlah topup tidur dan rest yang cukup. 

Jumaat harituh, 20 Januari it was the day of parents meet teachers or they called it as PIBG. So my parents came to school and met my teachers. It was okay and I got so many advices from techers and parents. At first, I ingat taknak lah jumpa semua cikgu yang ajar I, but Abah cakap dia nak jumpa semua and wanna talk about me at class. So, I just redha again. Haha. I ambil semua nasihat as pendorang untuk I melangkah satu tapak demi satu tapak ke hadapan untuk berjaya. Kalau nak pergi Egypt kenalah kerja keraskan InsyaAllah :)


Okaylahh till then jumpa lagi dalam entry akan datang. I've to dome my homework. with love, Aisyah.

No comments: