Wednesday, January 30, 2013

Everything had turn down -..-



Assalamualikum. Bismillahirhmanirahim. I try so hard to type here. Today bersaksikan bulan dan bintang serta blogers sekalian, i'll make an explaination.

dear friends. Aku tahu aku salah.As uolls scroll down my last entry, in one paragraph aku ada doq mengataq  . But seriously i didn't mean it. because in the next paragraph aku ada cakap yang kau tak salah. Buah hati kau pun tak salah. Aku yang salah. Ntah just because satu tweet jek semuanya dah berubahhh.

What i try to explain here is, takpernah sedetik pun aku terfikir nak end up persahabatan kita. sumpah aku cakap. Tapi aku bodoh.Ikutkan hati sangat. Aku sampai sekarang tak pasti nak hundred percent salahkan diri aku ke tak. Y'know babes, i've feeling too. Aku manusia biasa kot. Persaan cinta mestilah ada kan.




Persahabatan kita dah mula lama dulu, masa tuh aku kecik lagi.Kau pun. Aku belajar cinta monyet pun dari kawan jek masa tuh. Tak kenal dunia luar pun. Yang aku tahuu, entah macam budak kecik biasa tahu lahh kan. Pastu aku tak tahu macam mana kita boleh kawan. Then cinta monyet pun start laaahh. Kira hotest couple plak masa tuhhh. Phewphew. then, we grew up. Masuk sekolah menengah lain lain. We still love each other.Tapi kita ada crisis, then we break. Masa tuh surely aku tahu aku salah. Bodohnya aku.

Tapi kau baik gile. Kita still kawan. Bestfriend kot. Keep on contact. Then we grew up lagii dan lagi. Until one day, kau cakap kau dah ada aweksss. I feel nothing kot. Then, i always wish korang akan hidup bahagia. Jelezzzz tuh adalah. Tapi sayang dan cinta. Not at all. Then, aku rasa tercabar. I rasa lonelyyyy. aku start cari kawan. Then i found it. I got someone. Cinta pada diamacam biasa je at first. Entah mungkin tercabar tengok kau. Tapi lama lama aku start sayang dia betul2. Tapi rupanyaaa dia tak serius pun. Aku tabahkan hatiii. Tapi aku tak kuat tengok kau bahagia.

Sampailah semalam.Perkara bodoh aku buat. Just a tweet. Shitttttttttt. Semua berubah. Entahlahhhh, aku pun tak paham kenapa rasa cinta tuh mekar balik? Tapi aku cuba tahan lagi sebelum semalam lahhh. Maybe kau selalu hantar morning and goodnight text kot. Aku bodoh siapalah aku. Aku tahu kau seorang yang setiaaa tapi aku bodoh ada perasaan cangitu. Then aku buat satu dunia tahu. Macam sekarang yang aku tengah buat.

 I've to undurkan diri sebelumsemuanya melarat. Tapi aku silap langkah, wrong step. Semalam selama ni yang aku tahan dah tak boleh tahan. Tapi aku menyesal. Tapi gunung berapi pun akan meletup jugakkkk kannn? Am i right. Siapa sanggup nak lukakan hati sendiri. Siapa yang boleh tahan? Jawabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb lahhhhhhh. Sebab tuh aku undurkan diri. Bukan niat untuk end up persahabatan tapi cuma untuk tenangkan diri. Tapi i did it in a wrong step. you read me. Mybe you misundrestand me. Mungkin sekarang kau tengah cakap "dah orang tak nak kawan dengan kita" Bukannn ! not at all. I love this friendship.Aku undurkan diri ,sebab aku nak korang bahagia. Aku takut i cant control my self and rosakkan hubungan korang.

Aku cumaa nak tenangkan diri aku jek. Paham tak tenang kan diri. 10, 20 tahun lagi aku baca entry ni mungkin aku gelakkan or aku akan nangis? No ones now. Allah jek tahuuuuu. Aku campak ego aku jauhhhhh jauhhhhhhhhhhh. Aku minta maaf.Aku tahu aku salah.Tapi aku tak harapkan kau bagi peluang untuk maafkan aku pun sebab memang aku yang salah. Padan muka maku. Lagi sekali aku mintak maaf.


Maaf banyak mencarut. Love, aisyah.

3 comments:

aida idora said...

Ecahhhhh, aku paham sangat perasaan kauuuuuu.
Aku pun tengah ada krisis camtu sekarang ni. k sedih forever tsk tsk :/

Aisyah said...

thank you dodo. We as a super duper power have to be strong :) Go girl.

Aisyah said...

typo *super duper power girl.