Thursday, October 8, 2009

rojak

rojakk , tajuk nih buat saye lapar lahh.tapi sebenarnya bukan saya nak cite pasal rojak yg dah lame saya tak mengunyah , menelani ini.myb cerite yang dibwh ini akan menerangkan segalanye.hahaha

lets start in with tuesday story.

on tht day , my mom jemput semua kwn kantor ( bace ala ala indon sikit , haha ) datang berkunjung kerumah.mak buat marhaban pejabat dia sebenarnya tapi bole dikatekan like openhouse lah gituu sebab deonw dtg tanak saeng .tapi cume kwn abah ngn mak and my sista yg nyebok nak ajak kwn dia tuh jekkk yg dijemput.act kan , saye nak sgt jemput my fren too , but deowg dah berkunjung ke rumah saye ari tuu.tape lahh kan.

makanan terlalu melimpah ruah , sehingga tacukup tempat nak taruk.mak saye masak macam macam. ayam merah , daging kari dan spegeti.mkcik saye tlg buat kan puding dan rebuskan ketupat nona tuh.haha.alaa , saye mmg nak sgt amek gambar semua semua makanan tuh.tapi saye mmg sangat sangat sibuk didapur.andaa tahu saye buat ape didapur ? strt jek kwn mak ngn abah dtg , dan bermulelah jugak tugas saye sebagai....
























pencuci pinggan.


ahhh , mmg gile lah byk pinggan yg kene basuh.non-stop basuh sampai pukul lime setengah.sepatutnye bibik saye yg basuh semua tuh , tapi bibik saye pergi tusyen pulak.balik lambat pulak tuh.tadapat saye nak menjenguk tetemu nuuun diluar sane.but naseb baek lah sgt sepupu saye dtg utk menolong , terimas kaklin.sampai malam org masih datang lagi penat sangat.tetamu yg last dtg tuh , saye just stay kat bilik jek , kepenatan dehh.hahaha

haha , stop situu jek cerita rumahterbuke.

yesterday , foe all studnt form theree serate malaysia menduduki peperiksaan PMR foe short.so , di schl saye adelah beberape kelas yg dicuti bergilir gilir termasuk lah kelas saye yg bercuti pada 8 , 12 , 13 oct.tapi kan kan pade 7 oct saye bersame kawan kawan saye mengambil keputusan untuk bercuti sendirik.bahaaahaa.yelah , lae pun , kami bukan nye belaja pun.hari selase ari tuh pun stay kat bilik tanyang dan ditontonkan dengan cerita yg amat membusankan semua-see youu di IPT.cerita zaman dulu dulu.anak lelaki ngasri tuh belakon.sape ntah name die tuh ngn beinda.ahhhhhhhh , gile busan.

dan semase kepontengan saye itu , saye isi dengan bekunjung ke kg halaman sebab malamnye ade marhaban.yaaa , mmg banyak sangat yg berlaku semase dikg , dan amatlah tidak rajin utk menaip berpanjang lebar disini.haha





and




today , kindaa boring sgt.sebaab stay kat ruma jek bersama abah saye yg off arinih.














oke , disini korang paham tak kenape saye men-title kan entry saye kali ini dengan rojak ?haahaha , tapaham pergi tnye jiran sebelah rumah korang,mesti deonwg tahu.heeeee

2 comments:

ayman said...

rojak?
rojak buah ke rojak rojak?ehh??

achaa said...

ahhha , kan saya dah kate , gi tnye jiran sebelah mesti deowng tahu.haha